Manchester Unitedi eluaegne fänn, 80-aastane John Whale kukkus Old Traffordi staadionil Sir Alex Fergusoni nimelisel tribüünil pea ees vastu tellistest astmeid. Õnnetus juhtus 10 minutit enne mängu lõppu, kui Whale staadionilt lahkuda soovis.

Uurijad tuvastasid, et Johni surmas on süüdi kaks klubi turvatöötajat, kes staadioni väljapääsu blokeerisid. Stjuuardid olid hõivatud mängu jälgimisega ega märganud tribüünilt lahkuvat vanahärrat, vahendab Daily Mail.

Selle tõttu ei pääsenud John väljapääsu ääres oleva käsipuuni. Turvakaamera salvestiselt on näha, kuidas end kahe turvatöötaja vahelt läbi pressida üritav mees äkitselt kaob. Ta viidi haiglasse, kus ta järgmisel päeval oma pereliikmete juuresolekul suri.

Juhtumiga tegelenud uurija koostas traagilise sündmuse põhjal dokumendi nimega "Raport järgmiste surmajuhtumite tõkestamiseks", kus on välja toodud rida meetmeid, mida Manchester Unitedi klubi peaks rakendama.

Lisaks turvatöötajate tähelepanematusele heidab politsei Manchester Unitedi klubile ette suutmatust pärast kukkumist esitada võimudele õnnetusraport.

"Uurimise käigus selgusid tõenditest muret tekitavad asjaolud. Minu arvates on oht järgmisteks surmajuhtumiteks endiselt olemas, kui klubi midagi ette ei võta," ütles oma raportis koroner Alison Mutch.