„Väga hea on tagasi olla!" rõõmustas Soomer, kes pidi pärast Portugalis Portimao ringrajal MM-sarja ametlikul testil saadud käe ja hüppeliigese vigastust eelmise, Portimao etapi vahele jätma.

Magny-Cours'is on täna olnud vihmane - hommikune esimene vabatreening kulges poolkuival rajal, Supersport klassi sõitjad olid rajal slick'idega, kuid liigseid riske keegi ei võtnud. „Päev oli kokkuvõttes täiesti OK, kuid ükski rakk mu kehas ei tahtnud siin vihmas kõhuli panna," ütles Soomer. Esimeses vabatreeningus oli ta 13., teises 11. ja aegade kokkuvõttes 13. Kiireima aja sõitis täna välja Corentin Perolari (GMT94 Yamaha).

Pärastlõunal vihmasõidus prooviti Soomeri Honda seadistuses muudatusi, mis õigustasid end, kuna tippkiirus paranes (Soomerilt selle näitaja osas neljas tulemus).

Vigastusest on Soomer enda sõnul hästi paranenud, haigetsaanud parem käsi ei anna üldse tunda, vasak jalg ei valuta, kuid kipub natuke paiste minema ja paistetuse alla saamisega tuleb veidi tegeleda. Võistluseelsel nädalal käis Soomer Pärnus auto24ringil sõidutunnet tagasi saamas Euroopa juunioride karikasarja 600se Hondaga ja võis enda rõõmuks tõdeda, et saab sõita.

Homseks kolmandaks vabatreeninguks ja kvalifikatsiooniks, mis algavad Eesti aja järgi kell 10:30 ja 12:40, lubab Magny-Cours'is pilvist kuid kuiva ilma, pühapäevase kella 13:15 võistlussõidu ajal peaks aga paistma päike ja olema kuni 26 kraadi sooja. „Kuiva rada usaldan rohkem, vihmaga on eriti peale vigastust väga ebakindel tunne," on Soomer ilma paranemisega rahul.