Eesti koondise EM on olnud õnnetu. Viimane ilus hetk oli 1:1 viigiseis maailmameistri Poolaga, sealt edasi on kaotatud kaheksa geimi järjest justkui nõiutult. Mängijad tahavad homme ja ülehomme kangesti tõestada, et see ei ole meie tegelik tase.

Robert Täht, kas sul on üldse mõtted peale kaotust?
Igasuguseid mõtteid on... (Pikk paus).

Kas täna on põhjust endal peeglisse vaadata või olid vastased väga head?
Ma võin öelda, et kogu meeskond pani täna 110-120 protsenti välja, nii palju kui meil sees oli, välja panime, aga vastane mängis meid 3:0 üle. Nii lihtne see oligi.

Kas see on õnn või enensekindlus, et need kõik geimi lõpud vastaste kasuks lähevad?
Kui võrkpallijumal on olemas, siis see soosis neid. Kui aga pole, siis oli tegemist meie ebakindlusega.

Kas jäid enda mänguga rahule?
Mis vahet seal on, kellel mis mäng on? Kui kaotame 3:0, kes saab enda mänguga rahule jääda? Kui üks mees oleks siin 40 punkti täna löönud, +40 sajaprotsendilise rünnakuga ja ta oleks pärast 3:0 kaotatud mängu öelnud, et jääb mänguga rahule, siis ta oleks tappa saanud garderoobis. Päris tõsiselt. See on meeskonnamäng. Meil oli vaja täna võita, aga me ei teinud seda.

Kas meeskonna mäng kärises diagonaalründaja positsioonilt, kes ei olnud ülesannete kõrgusel?
Kärises ... ma arvan veelkord, et me suutsime mängus püsida, aga geimi lõpud olime me ebakindlamad kui vastased. Ma usun, et kui ma oleks kolmandas geimis selle ühe geimpalli sealt ära löönud, siis ma usun, et me oleks selle mängu teistpidi kallutanud. Ma ei saa pead anda, aga selline tunne paratamatult on, et meil on vaja seda ühte tasavägist geimi lõppu kätte saada. Me oleme 4 või 5 punktiga vahepeal ees ja siis vastased tulevad vaikselt. Iga mees teeb paar servi ja siis ongi seis jälle 23:23. Müstika. Täna ka vana läheb servima seisul 24:23 ja paneb mingi banaani, mis kukub keset platsi maha. Me ei saanud isegi rünnata 24:23 seisult. See näitabki meie meeskonna ebakindlust, mis geimi lõppudes on.

Kuidas Hollandi vastu sellest ebakindlusest üle olla ja nende diagonaalründaja Nimir kinni võtta?
Ei ole vahet, kuidas Holland mängib, mida nad mängivad. Videod ja asjad... Ma loodan, et treenerid seda videot ei vaata. Videotest on mul suva ja taktikast. Ma arvan, et me peame minema meeskonnana väljakule! Kes teab, võib-olla on see viimaseid kordi see sama meeskond väljakul üldse koos. Peame nautima, võtma sellest viimast ja andma endast 100%. Vahet ei ole, kes meil vastas on. Proovima midagigi positiivset siit näppude vahele saada. See, kas teoreetiliselt on edasipääs veel võimalik... meie jaoks on sellest täiesti suva. Tahaks lihtsalt natukene seda positiivset nooti saada, senini pole seda väga palju olnud.