Esimeses üksikmängus saatis kapten Ekke Tiidemann väljakule Vladimir Ivanovi (ATP 821), kes alistas kaks tundi ja 41 minutit kestnud maratonlahingus 20-aastase Roberts Strombachsi (ATP 539) 7:6 (8), 4:6, 6:3.

“Terve mäng oli initsiatiiv Vova käes,” kommenteeris kapten Ivanovi mängu, vahendab Tenniseliit. “Kuid ta ei suutnud kõiki võimalusi ära kasutada ja juhtus nii, et teises setis kaotas otsustaval hetkel servigeimi."

Teises kohtumises olid vastamisi esireketid Jürgen Zopp (ATP 433) ja Martins Podzus (ATP 485). Esimese seti võitis 6:1 lätlane, kusjuures Zopp kaotas kõik oma pallingugeimid. Teises setis oli mäng tasavägine ja võitja selgus kiires lõppmängus, kus samuti lätlane peale jäi – 7:6 (5).

“Esimeses setis tegi Jürgen palju vigu ja ta ei saanud mängu sisse,” kirjeldas Tiidemann juhtunut. “Teine sett oli tasavägine, mõlemad servisid hästi ja murdepallideni ei jõutudki. Kiire lõppmäng on selline õnnemäng ja seekord jäi peale lätlane.”

1x
00:00

Otsustavas paarismängus olid mõlemad esireketid uuesti väljakul. Zopp oli paaris Kenneth Raismaga ja Podzus kaksikvend Janisega. Esimene sett oli tasavägine, mille kiires lõppmängus suutsid eestlased 10:8 võita. Teises setis asusid Zopp / Raisma 5:1 juhtima, kuid lasid siis lõunanaabritel kolm geimi võita. Võit tuli numbritega 7:6 (8), 6:4 ja sellega oli Eesti alagrupi võitnud.

“Paarismängus oli ka initsiatiiv kogu aeg meie poolel,” sõnas kapten. “Esimene sett läks küll kiiresse lõppmängu, aga mitmes geimis olid meil murdevõimalsed. Teine sett oli ühepoolne.”

Homme kohtutakse teise alagrupi võitnud Poolaga. Selgelt on see kõige raskem vastane. Poolakate esireket on Hubert Hurkacz (ATP 36) ja ka teine mängija Kamil Majchrzak (ATP 84) kuulub esisajasse. Lisaks on meeskonnas paarismängule spetsialiseerunud Lukasz Kubot, kelle edetabelikoht paarismängus on maailmas neljas.