Avakatsel 85.29 visanud Kirt oli esimese vooru järel liider. Teisel katsel möödus eestlasest tšehh Jakub Vadlejch, kes viskas 85.78. Kuni viimase vooruni püsis liidrina Vadlejch, ent siis tõusis liidriks seni kolmandal kohal olnud Taipei odaviskaja Cheng Chao-Tsun, kes põrutas 87.75.

Kuna nii Kirt kui Vadlejch jätsid kaks viimast katset vahele, võitiski Teemantliiga etapi Chao-Tsun. Sakslane Andreas Hofmann oli 82.47-ga neljas, esikuuikusse mahtusid veel poolakas Marcin Krukowski (81.02) ja leedulane Edis Matusevicius (80.58). Olümpiavõitja ja Euroopa meister Thomas Röhler piirdus seitsmenda koha ja 80.30-ga.

Kirdi tänane seeria: 85.29; X; 76.11; 82.14; -; -

ENNE VÕISTLUST:

Birminghamis on kohal sisuliselt kogu maailma paremik.

Kirdile (hooaja tippmark 90.61) pakuvad konkurentsi Andreas Hofmann (89.65), Bernhard Seifert (89.06), Chao-Tsun Cheng (87.12), Thomas Röhler (86.99), Keshorn Walcott (86.09), Jakub Vadlejch (85.75), Marcin Krukowski (85.63) ja Johannes Vetter (85.27).

Kuigi nii tihe võistlemine on Kirdi sõnul omamoodi väljakutse, siis on ta sarnast olukorda ka varem kogenud ja teab, kuidas käituda: „Tuleb olla hoolas ja tehniliselt hästi visata, siis on vigastuse risk minimaalne.“

Kaks päeva järjest tehniliselt stabiilselt katseid sooritada on ka tema selle nädalavahetuse eesmärk. Meetritele või kohtadele ta ei keskendu. „Kuna Horvaatias lagunes tehnika natuke käest ära, siis sellel nädalavahetusel pean kindlasti end kokku võtma ja tegema tehniliselt head sooritused. Kui suudan seda teha, siis lähevad loodetavasti ka võistlused hästi,“ ütles värske Eesti meister.

Magnuse sõnul on talle ühtmoodi olulised nii Eesti meistrivõistlused kui pühapäevane ülesastumine Birminghamis: "Eesti meistrivõistlustel osalemine ja selle võitmine on auasi, sest see on kodupubliku ees ja ikkagi tiitel. Teemantliigal, kus on kohal maailma parimad, soovin alati konkurentsis olla."

Juulis pani Magnus rohkem rõhku treeningutele Tartu treeninglaagris, sest augustis on võistlusgraafik tihe. Enne Zürichit ja Minski võistleb ta ka 24. augustil Pärnus, kuhu ootab palju publikut: „Peakorraldaja Mati Lilliallik on välisriikidest kohale kutsunud maailmatasemel odaviskajaid, kes on saavutanud kuldseid kohti nii olümpial kui ka maailmameistrivõistlustel. Seega tõotab tulla põnev õhtumiiting.“

Magnus Kirdi võistlusele Birminhgami Teemantliigal saad täispikkuses kaasa elada TVPlay Sportsi eriülekandes TVPlay Sports X kanalil 16.35 TVPlay Sports X kanalil ja veebis: tvplaypremium.ee/live

TVPlay Home kliendid, kellel on Kodu+ pakett või juurde võetud spordikanalite lisapakett, leiavad TVPlay Sports X kanali positsioonilt nr 111!

Üldist ülekannet Teemantliiga Birminghami etapilt pühapäeval algusega kell 16.00 TVPlay Sports+ kanalil ja veebis: tvplaypremium.ee/live, kommenteerib Taavi Pailk.