Naiste PRO eliitgrupi esikolmik oli Corinne Abraham Suurbritanniast (8:55.22), Kristin Liepold Saksamaalt (9:04:08) ja Kimberley Morrison Suurbritanniast ajaga (9:04:23). Kusjuures Liepold möödus Morrisonist alles viimastel kilomeetritel ja lõpetas 15 sekundilise eduga.

Meestest olid parimad Mikal Iden Norrast ajaga 8:19.54, Rauno Pikkor Eestist 8:49.53-ga ja Mihail Vigariu Rumeeniast 8:54.02-ga. Parim eestlanna Maria Jänese ajaga 9:28.46 oli üldkokkuvõttes naistest kuues.

Omavahel võtsid mõõtu ka 63 kolmeliikmelist meeskonda, kellest osutus kiireimaks tiim Citystock/Pallas&Partnerid koosseisus Meribel Saar, Helari Pallas
ja Janar Juhkov, distantsi läbimiseks kulus neil 8:07.22.

IRONMANi sarja Eesti võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhanson: "Nädala alguses oli oht, et peame ujumisdistantsi lühendama või selle ära jätma, sest Lennusadama veetemperatuur oli liiga madal. Siis võrtsime koos meeskonna ja partneritega vastu otsuse, et viime ujumise Harku järve. Selline muudatus osutus nii lühikese ajaga võimalikuks ainult tänu Tallinna Linnavalitsuse, Tallinna Linnatranspordi Ameti, Maanteeameti ja teiste partnerite toele. See võeti osalejate poolt väga positiivselt vastu ja kõik, kes olid tulnud Tallinnasse, et läbida täispikkuses IRONMAN, need said ka võimaluse seda teha. Võrreldes eelmise aastaga on katkestajate hulk kordades väiksem."

IRONMAN Tallinna võistlus algas täna varahommikul kell 6.30 eliitgrupi naiste stardiga ning finiš on avatud südaööni. IRONMAN Tallinna autasustamine ja pääsmete jagamine Hawaii IRONMANIle toimub homme, 4. augustil kell 12 Original Sokos Hotel Viru teisel korrusel. Välja jagatakse kokku 40 pääset vanuse gruppide parimatele Vega IRONMAN Maailmameistrivõistlustele Kailua-Konas Havail käesoleva aasta sügisel.

Homme, 4. augustil kell 11 algaval Škoda Laagri 4:18.4 rahvatriatlonil saavad osaleda kõik soovijad. Madala veetemperatuuri tõttu on triatloni ujumisdistants asendatud ühe kilomeetri pikkuse jooksuga.

Kommentaaridega otseülekanne on tvplay.tv3.ee lehel:

Tallinn on KMD IRONMAN Kopenhaageni järel teine pealinn Euroopas, kus korraldatakse IRONMAN triatlon. IRONMAN Tallinn annab 40 kohta IRONMANi maailmameistrivõistlustele 2019 Havail, Kailua-Konas.

Ajakava:

Laupäev, 3. august
06.30 IRONMAN Tallinn start, eliit naised
06.35-06.55 IRONMAN Tallinn start, vanusegrupid
07.00 IRONMAN Tallinn start, meeskonnad
14.30 Oodatav võitja Vabaduse väljakul
00.00 IRONMAN Tallinn finiš suletakse