13 aastat NBAs pallinud keskmängija surnukeha leiti metsast paar päeva pärast seda, kui ta perekond oli ta teadmata kadunuks kuulutanud. Politsei sõnul oli tegu mõrvaga, kuid uurimine ei viinud kuhugi: ükski niidiots ei viinud ei võimaliku tapja ega isegi motiivini.

Esimene läbimurre saabus 2017. aasta lõpus, kui Mississippi järvest leiti ootamatult püstol, mis osutus Wrighti mõrvarelvaks. Seejärel vahistas politsei mõrva kahtlusalustena 46-aastase Billy Turneri ning korvpalluri eksabikaasa Sherra Wrighti. Kui Turnerit süüdistati tapmises, siis Wrighti sellele kaasa aitamises. Turner pole end seni tapmises süüdi tunnistanud ning läheb septembris kohtu alla.

Veel ootamatum läbimurre saabus aga eelmisel nädalal, kui Sherra Wright otsustas oma varasemaid ütlusi muuta ning ennast mõrva planeerimises süüdi tunnistada. Algselt pidi Sherra Wright koos Turneriga kohtu alla minema, kuid naine otsustas ühtäkki valetamise lõpetada ning ennast kohtu ees süüdi tunnistada.

AP väitel plaanis Sherra Wright koos kahe mehega (kellest üks oli just nimelt Turner) oma endise abikaasa tapmist tema kodus Atlantas, kuid esialgne plaan kukkus läbi ning seejärel otsustati teisele katsele minna Memphises.

Sherra Wrighti kaitsjad väidavad, et korvpallur oli nii naise kui laste vastu vägivaldne.

Kui Sherra Wright oleks kohtus süüdi mõistetud, oleks teda ähvardanud eluaegne vanglakaristus - nüüd määras talle kohus aga 30-aastase vangistuse. Esimene võimalus vabanemiseks tekib tal 2026. aastal, kuid mõrvatud korvpalluri perekond on teatanud, et üritab siis ennetähtaegse vabastamise vastu võidelda.

Naist motiveeris tapmist korraldama Lorenzen Wrighti elukindlustuspoliis, mille kohaselt sai tema eksabikaasa mehe surma korral ühe miljoni dollari suuruse summa, mis oli mõeldud nende lastele. Naine lõi selle vaid kümne kuuga peamiselt erinevate luksuskaupade peale laiaks.

Profikarjääri jooksul LA Clippersit, Atlanta Hawksi, Memphis Grizzliest, Sacramento Kingsi ja Cleveland Cavaliersi esindanud Wright lõpetas karjääri 2009. aastal. Tema keskmisteks näitajateks jäid 7,9 punkti ja 6,3 lauapalli mängus.