Kohalikud võimud otsustasid loobuda kriminaalmenetlusest, mis algatati 34-aastase Torino Juventuse ründetähe vastu, väheste asitõendite tõttu.

Mäletatavasti sattus Ronaldo vägistamisskandaali mullu sügisel, kui Saksamaa väljaanne Der Spiegel kirjutas, et portugallane vägistas 2009. aastal ameeriklannat Kahtryn Mayorgat. Mayorga otsustas eelmisel aastal avalikkuse ette tulla ning väitis Saksamaa väljaande vahendusel, et Ronaldo sundis teda 2009. aastal ühes Las Vegase hotellis seksuaalsesse vahekorda.

Mayorga andis vahejuhtumist toona ka kohalikule politseile teada, kuid ei maininud Ronaldo nime. Küll aga võttis ameeriklanna toona ühendust portugallasega ning Ronaldo advokaadid jõudsid Mayorgaga kohtuvälisele kokkuleppele. Jalgpallur maksis naisele 375 000 dollarit, et ta väidetavast vahejuhtumist iial ei räägiks.

Mullu otsustas Mayorga, et tahab juhtunuga avalikuks tulla ning lisaks Der Spiegile võttis ta ühendust USA politseiga, kellele ta esitas asitõendeid, mis väidetavalt tõestasid Ronaldo süüd.

Las Vegase politsei teatas, et mängumehe osas alustati juurdlust. Nüüd aga tuli kohalik politsei välja ametliku teadaandega, et väheste asitõendite tõttu Ronaldole ametlikku süüdistust ei esitata.

"2018. aasta 28. augustil võttis Mayorga Las Vegase politseiga ühendust ja palus, et 2009. aasta juhtum taasavatakse ning ta nimetas süüdistatavaks Cristiano Ronaldo. Vaatamata 9-aastasele pausile võttis politsei juhtunu uuesti ette," seisis politsei ametlikus teates. "Pärast kogu meile esitatud informatsiooni ülevaatamist leidsime, et pole piisavalt tõendeid uurimise jätkamiseks. Seega ühtegi süüdistust Ronaldole ei esitata."

Ronaldo ise on terve skandaali vältel kõiki süüdistusi eitanud.