Pärdi jaoks on tegu juba kuuenda välisriigiga, kus ta profileiba teenib. HC Kehra kasvandik liikus 2013. aastal Türgi klubi Istanbuli Besiktasisse ning mängis järgnevad hooajad Taanis Raekker Mølle, Hispaanias CB Villa de Aranda ja Prantsusmaal Massy Esssonne Handball eest. Eelmised kaks hooaega veetis Pärt Saksamaa kolmandas liigas Schwerini Mecklenburger Stiere pallurina.

"Avaldasin küll soovi Schwerinis jätkata, aga samaväärset või paremat lepingut ei pakutud ning teed läksid lahku. Saksamaale läksin eesmärgiga end ründefaasis arendada ja jäin nende kahe aastaga väga rahule. Sain mänguaega, mida lubati ja suutsin rünnakul suure sammu edasi astuda," analüüsis Pärt Saksamaa-perioodi karjääris.

"Rootsiga tekkisid kontaktid läbi koondise peatreener Thomas Sivertssoni ja tema agendi abiga sain võimaluse Karlskronas. Treenerile sobis, mis ta nägi ning tempomäng, mida plaanitakse kasutada, sobib omakorda mulle. Olen meeskonnas vanuselt teine mees, palju on noori ja koguni kaheksa uustulnukat," selgitas 28-aastane joonemängija.

HIF Karlskrona veetis Rootsi kõrgeimas seltskonnas neli hooaega. 2014. aastal Hastö IF-ist HIF Karlskronaks muutudes võideti kohe esiliiga, kuid astme võrra kõrgemal heideldi püsimajäämise nimel, kuniks tänavu kevadel üleminekumängude järel pudeneti. Jürgen Rooba tegi HIF-is kaasa terve hooaja ja siirdus kevadel Prantsusmaa esiliigasse.

"Mis mulle kõige enam muljet avaldas, oli kahtlemata värskelt valminud hall. Seal on kõik tingimused loodud, igale pisiasjale mõeldud ning kindlasti andis seegi lisatõuke klubiga liitumiseks. Väidetavalt on igal kodumängul kohal vähemalt 2000 inimest, nii et ootan põnevusega uut väljakutset uues riigis," kinnitas Pärt.

Rootsi esiliigas alustavad uut hooaega koguni kaks Eesti koondise joonemängijat, sest Hendrik Varul liitus hiljuti Hammarby IF-ga. "Saame omavahel madistada," muigas Pärt. "Lisaks liitus Saksamaa kolmanda liiga parim snaiper Mathias Mark Pedersen Schwerinist veel ühe Jürgeni eksklubi Amo HK-ga. HIF ja Amo on kohalikud vihased konkurendid, nii et endise klubikaaslasega derbimängud lisavad veelgi vürtsi."