Teise asetusega Kristjan Tamme 7:6 (5), 7:6 (3), 6:2 alistanud Ivanov sai turniirivõidu eest 1000 eurot, lisaks peaaegu sama palju maksva kohvimasina ning Tallinkilt 5000 eurot toetust võistlusreisideks.

Ivanov andis Delfile intervjuu pärast autasustamist ja enne dopingukontrolli siirdumist. Teine finalist, Patrick Mouratoglou akadeemias harjutav 21-aastane Tamm tuli dopinguküttide hambust pääsedes "Matšpalli" podcasti stuudiosse. Kuula saadet siit!

1x
00:00

Palju õnne seitsmenda meistriitli puhul! Kui tõsiselt sa seda seitsmendat taga ajasid ja kui väga võita tahtsid?

Ausalt öeldes ei tulnud ma Eesti meistrivõistlusi võitma, kuna vorm ei olnud viimasel ajal kõige parem. Tulin pigem mängima ja enesekindlust leidma. Ei olnud eesmärki meistriks tulla, kuna siin mängisid kaasa kõik peale Jürgen Zopi. Võistlustel puudus kindel favoriit ning mina ei olnud kõige paremas vormis. Ammu ei ole Eesti poisid omavahel tõsiselt mänginud, mistõttu oli päris keeruline ennustada, kes võiks meistriks tulla. See on läbi aegade magusaim meistritiitel, kuna Eesti meistrivõistluste tase oli praegu üks aegade tugevamaid. Olid tasavägised mängud. Jäin ka oma mänguga väga rahule.

Mis sa arvad, mis sulle selle võidu tõi?

Arvan, et Kristjanil ei olnud piisavalt kannatust. Ta tahtis aktiivset mängu mängida, mis õnnestus tal väga esimese seti alguses. Siis hakkas ta natuke ära vajuma ja väga palju vigu tegema. Ma ei pidanud kolme seti jooksul ise praktiliselt midagi tegema. Hoidsin tempot, proovisin ta liikuma panna. Ise ma aktiivselt punkte ei võitnud, pigem tema vigadest. Kui ta hakkab natuke stabiilsemalt mängima, siis läheb mul temaga kindlasti väga raskeks.

Olles kaks setti võitnud, alustasid sa viimast enesekindlalt?

Jah, arvan küll. Kui olin juba kahe setiga ees, siis hakkasin mõtlema, mis tunne vastasel võiks olla. Sain aru, et ta on kaks ja pool tundi mänginud, aga ikka samas kohas - stardis. Tal oli vaja veel kolm setti võita. Sealt mingit mentaalset pauku leida on päris keeruline. Teadsin, et ta ei hakka seal väga proovima.

Kohvimasin oli kodust puudu?

Täpselt nii!

5000 eurot võistlustoetust kulub sulle ka kindlasti marjaks ära?

Kindlasti leiame, kuhu see panna. Euroopas võib sellega rahulikult neli-viis turniiir ära teha, võib-olla isegi kuus-seitse. Sõltub, kas teed mitu turniiri järjest ühes kohas või lähed kohale ainult üheks turniiriks. Praegu on mul tulemas rahvusvaheline turniir Pärnus (homme algav ITF-i turniir Merko Open - toim). Siis võtan võib-olla väikse pausi. Augustis mängin Moskvas ja Helsingis.

Oled sa mingi eesmärgi selleks aastaks seadnud?

Eesmärke on päris keeruline panna, kuna vorm ei ole viimasel ajal olnud kõige parem ning rahvusvahelisel tasemel on edetabelisüsteemsi toimunud palju muudatusi. Augustis tuleb uus uuendus ning keeruline on prognoosida, mis ranking kellelgi tuleb ja kui tugevad saavad olema turniirid. Turniiride arv on tänavu vähenenud ja sellest tingituna on turniirid tugevamaks muutunud.

Usud praegu, et tuled järgmisel aastal tiitlit kaitsma?

Kindlasti. Arvan, et Eesti meistrivõistlusi mängida on väga hea traditsioon. Aga ma ei vaata veel nii kaugele. Mängin selle hooaja ära ja vaatan siis edasi.