Kergkaalus võistleva 31-aastase ukrainlase kontol on praegu WBA, WBO ja The Ring meistrivööd. 31. augustil tuleb mees taas ringi, kui ta läheb Londonis vastamisi inglase Luke Campbelliga. Kahe mehe duellis pannakse mängu ka WBC tiitel.

Juba varasemalt oli selge, et Campbell hakkab võitlema WBC tiitli eest, kuid tema vastane ei olnud veel selge. Seejärel nõudis WBC, et Campbellil tuleb tiitli eest heidelda maailma parima poksijaga. Campbelli promootor Eddie Hearn proovis selle vastu küll võidelda, kuid lõpuks tuli WBC otsusele alla vanduda.

Campbelli jaoks on see teine võimalus tiitli eest heidelda. 2017. aastal kaotas ta WBA tiitlimatšis kohtunike häältega Jorge Linaresele.

Lomatšenko teeb samal ajal poksiringis tõelist hävitustööd. Alles 2013. aastal profidebüüdi teinud mees kaotas oma teises matšis küll mehhiklasele Orlando Salidole, kuid seejärel on ta järjest võitnud 12 duelli.

Lisaks profipoksi meistrivöödele on Lomatšenko kontol ka 2008. aasta Pekingi ja 2012. aasta Londoni olümpiakullad. Lisaks on ta kahekordne maailmameister.