Pühapäevases finaalis kohtub Thiem taas Hispaania tähe Rafael Nadaliga, kes alistas eile kindlalt 6:3, 6:4, 6:2 Šveitsi vanameistri Roger Federeri.

"See on minu jaoks uskumatu päev!" teatas Thiem vahetult pärast võitu. Tegemist oli üldse esimese korraga, mil Austria tennisist suutis valitseva esinumbri alistada suure slämmi turniiril.

Karmides tuuleoludes peetud Djokovici ja Thiemi matš jäi reedel austerlase eduseisul 6:2, 3:6, 3:1 pooleli. Serblasest maailma esireket Djokovic uuris juba mängu ajal kohtunikult, kas nii karmi tuulega on ikka turvaline kohtumist pidada, kuid pärast seda vestlust peeti veel mõned geimid.

Täna jätkus mäng kolmandas setis seisult 3:1. 32-aastane Djokovic suutis servi vastu murda ja viigistas seisu 4:4-le. Mõlemad hoidsid oma pallingut kuni seisuni 5:6, mil Djokovic hakkas servima kaotusseisust. Neljandal katsel suutis Thiem settpalli ära kasutada, millega võitis teise seti 7:5.

Neljandas setis Djokovic kahel korral järjest murda Thiemi pallingu, aga austerlane vastas omapoolsete murretega. Sett möödus võrdselt seisuni 5:5. Seejärel sai serblane kätte kolmanda murde ja kuna järgmises geimis ta oma pallingut hoidis, läks neljas sett tulemusega 7:5 Djokovicile.

Otsustavas setis pääses Thiem 4:1 juhtima, kuid kuuendas geimis jäi Djokovici pallingul seisul 40:40 kohtumine vihma tõttu pooleli. Kui umbes tunniajase pausi järel mänguga jätkati, suutis serblane hoida oma pallingut ja murdis kohe Thiemi servigeimi otsa. Seejärel murdis aga austerlane kohe vastu ning juhtis 5:3. Oma pallingul jõudis Thiem ka kahe matšpallini, kuid näitas siis väga ebakindlalt mängu, jättis need kasutamata ja andis lõpuks geimi käest. Djokovic jõudis viigini 5:5, ent siis tema jaks rauges ning kaks viimast geimi kuulusid austerlasele.

Thiem saab finaalis Nadali vastu revanšivõimaluse. Mullu kaotas austerlane otsustava mängu just hispaanlasele tulemusega 4:6, 3:6, 2:6.

Pärast Djokovici ja Thiemi poolfinaali, kuid mitte varem kui kell 16 tulevad väljakule naiste finalistid Ashleigh Barty ja Marketa Vondrousova.