„Oleks väga suur pettumus, kui ta kahte esimest ringi ei läbiks,“ tõdes Lehtmets Delfi Spordile. „Ega koht edetabelis ei valeta. Avaringis on Anett soosik ja ka teise ringi jõudes on kindlasti tema soosik.“

WTA tabelis 17. positsioonil oleva Kontaveidi avaringi vastaseks on 73. tabelireal paiknev tšehhitar Karolina Muchova. Kontaveidi ja Muchova duelli võitja läheb teises ringis vastamisi rumeenlanna Irina-Camelia Begu (WTA 118.) või hiinlanna Lin Zhu'ga (WTA 108.).

„Aneti jaoks ei ole liivahooaeg väga säravalt kulgenud. Stuttgardis katuse all mängis ta küll väga hästi, kuid välja kolides ei ole asjad nii edukalt kulgenud. Midagi lahti aga kindlasti ei ole ning kaks esimest ringi peaks Anett kindlasti läbima,“ arvas Lehtmets.

Tabelis näpuga järge ajades võiks kolmandas ringis Koontaveidile vastu tulla WTA edetabeli 11. number Arina Sabalenka Valgevenest. „Anetile tavaliselt ründavad mängijad hästi ei sobi. Sabalenka kohta öeldi eelmise aasta lõpus, et tema on tulevane esireket. Seda räägiti just pärast Aneti alistamist Wuhani turniiri finaalis. Sel aastal on ta selgel languskursil ja Aneti jaoks on ta täiesti võidetav vastane.“
2019, Tennis, Paris, Roland Garros, France, May 23

Sabalenkal tuleb avaringis vastamisi minna Dominika Cibulkovaga ning teises ringis ootab arvatavasti ees USA tõusev täht Amanda Anisimova. „Usun, et pigem võib kolmandasse ringi jõuda hoopis Anisimova. Praeguses seisus oleks Sabalenka kindlasti Anetile hoopis sobivam vastane,“ arutles Lehtmets.

Teise eestlannana põhitabelis mängiva Kaia Kanepi (WTA 85.) jaoks loos nii armuline ei olnud. Avaringis tuleb vastamisi minna Julia Görgesiga (WTA 18.). Omavahel on seni mängitud kuuel korral ja mõlemal on kirjas kolm võitu, kuid viimase aja vorm räägib selgelt sakslanna kasuks.

„Kaia vorm on küsimärk. Loos oleks muidugi võinud ka veel halvem olla. Mõlemad on võimsad mängijad. Görges ei ole ka meeletult hea liikuja ning ei armasta pikki pallivahetusi,“ sõnas Lehtmets. „Görges on selles paaris selgeks favoriidiks. Ega Kaia vormist ei tea keegi eriti midagi. Vanus ja vähene mängupraktika teevad oma töö.“

Turniiri soosikuid ritta pannes tõdes Lehtmets, et tiitli peale hakkab eeldatavasti mängima nelik, kuhu kuuluvad tšehhitarid Petra Kvitova ja Karolina Pliškova, rumeenlanna Simona Halep ning hollandlanna Kiki Bertens.

„Naiste tennis on endiselt väga lahtine. Meeste seas on lihtne. Kui Novak Djokovic ja Rafael Nadal finaali ei jõua, siis võib juba öelda, et üllatus on sündinud. Naistes on pigem neli soosikut. Neile järgnevad umbes kümme võimalikku üllatajat ning nende seas on ka Anett,“ leidis Lehtmets.