Mõlema koondise kodumängud toimuvad selgi aastal samal päeval Tartu Ülikooli spordihoones. 21.-22. juunil toimub Tallinnas Saku Suurhallis meeste Kuldliiga finaalturniir.

Eesti meeskond kuulub Kuldliiga B-alagruppi koos Hollandi, Hispaania ja Horvaatiaga. 25. mail peetakse esimene kohtumine, kui võõrsil mängitakse Hispaaniaga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ning koha nelja seas tagab ka korraldaja ehk Eesti meeskonnal on koht nelja seas olemas.

Rakveres peeti ka kolm kontrollkohtumist Slovakkiaga, kus said mänguaega mitmed nooremad mehed. Koondise põhituumiku mängijatest saavad pärast klubihooaega pikemalt puhata kapten Kert Toobal, Oliver Venno, Renee Teppan, Robert Täht, Ardo Kreek ja Rait Rikberg, kes liituvad meeskonnaga mai lõpus. Seega on peatreener Gheorghe Crețul Kuldliiga alagrupiturniiril kasutada tavapärasest erinev koosseis. "Ootan huviga, mida suudavad need mehed Euroopa liigas ametlikes mängudes korda saata. Nagu ma alati rõhutan, ootan, et teatud nõudmistest peetakse kinni. Samuti tahan, et mängitaks emotsiooni ja hea suhtumisega. Kõik on terved ja noored mehed väga motiveeritud end tõestama," rääkis juhendaja.

Rahvusmeeskonna koosseis mängudeks Hispaania ja Horvaatiaga: Hindrek Pulk, Robert Viiber, Markkus Keel, Henri Treial, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Mart Naaber, Kevin Saar, Märt Tammearu, Kristo Kollo, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Stefan Kaibald, Silver Maar. Peatreener Gheorghe Crețu, abitreener Rainer Vassiljev, statistik Alar Rikberg, mänedžer Robin Ristmäe, ÜKE-treener Mirko Fasini, füsioterapeut Gardo Maruste.

Kuldliiga alagrupiturniiri ajakava (Eesti aeg):

25.05 kell 19.00 Hispaania - Eesti
29.05 kel 17.30 Horvaatia - Eesti
2.06 kell 20.00 Eesti - Holland (Tartu Ülikooli spordihoone)
8.06 kell 20.00 Eesti - Horvaatia (Tartu Ülikooli spordihoone)
12.06 kell 20.30 Holland - Eesti
15.06 kell 20.00 Eesti - Hispaania (Tartu Ülikooli spordihoone)

Naiskond alustab alagrupimänge Slovakkia vastu

Naiskond alustab taas teekonda Euroopa Hõbeliigas, kus Eesti vastasteks on alagrupiturniiril Sloveenia, Portugal ja Kreeka. Alagrupiturniir algab 25. mail, kui võõrsil mängitakse Sloveeniaga. Naiste Hõbeliigas finaalturniiri ei toimu, neli paremat selgitavad võitja kodus-võõrsil süsteemis.

Peatreener Andrei Ojamets tahab eelkõige naiskonna ühtseks löögirusikaks vormida. Kontrollmängudes Soome vastu oli puudu vigastatud Kertu Laak ja alles teisipäeval koondisega liitunud Kristiine Miilen, Kristel Moor ja Eliise Hollas. Laak ei saa ka Euroopa liigas kaasa teha. "Kõik asjad arusaadavalt veel ideaalselt ei klapi. Kolm "prantslannat" on väga korralikus vormis ja annavad naiskonnale palju juurde. Aga värskelt klubi juurest tulnuna võtab uue võistkonnaga harjumine ikka aega. Ütlesin neile ka trennides, et ebaõnnestumistest ei tasu tragöödiat teha, see protsess võtab aega. Euroopa liiga mängud ongi selleks, et naiskonna mängus teravaid nurki lihvida," sõnas peatreener. Põhjalikum analüüs esimeste vastaste kohta seisab veel ees. "Videod on meil olemas, töö käib ja homme teeme vastaste kohta esimese koosoleku terve naiskonnaga. Vastased on kõik väga heal tasemel ja kindlasti tugevamad, kui eelmisel aastal," lisas juhendaja.

Rahvusnaiskonna koosseis mängudeks Sloveenia ja Portugaliga: Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatšev, Kristel Moor, Nette Peit, Kristiine Miilen, Anu Ennok, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit, Mari Arak, Kristi Nõlvak, Nathalie Anett Haidla. Peatreener Andrei Ojamets, abitreenerid Marko Mett ja Oliver Lüütsepp, statistik Mihkel Sagar, mänedžer Jaanika Jakobson, füsioterapeut Madis Arumäe.

Hõbeliiga alagrupiturniiri ajakava (Eesti aeg):

25.05 kell 21.00 Sloveenia - Eesti
29.05 kell 17.00 Portugal - Eesti
2.06 kell 17.00 Eesti - Sloveenia (Tartu)
8.06 kell 17.00 Eesti - Kreeka (Tartu)
12.06 kell 16.30 Kreeka - Eesti
15.06 kell 17.00 Eesti - Portugal (Tartu)