Rahvusvaheline jalgrattaliit (UCI) kinnitas portaalile Cyclingnews, et nad on jälginud mitme sloveenlasest profiratturi, rattatiimi abipersonali ja juhtide tegevusi seoses mitme erineva käimasoleva uurimisega ja seda juba alatest 2015. aastast ehk enne operatsiooni "Aadrilaskmine" algust.

Itaalia meedia teatel peetakse proftiiimi Bahrein-Merida juhti Milan Erženi Sloveenia profijalgrattaspordi juhtfiguuriks. Portaal Cyclingnews proovis saada Erženilt kommentaari seoses tema uurimise alla sattumisega. 48-aastane endine profirattur Eržen lükkas enda väidetava seose dopinguga ümber ja nimetas kõik süüdistused alusetuteks.

Bahrein-Merida meeskond on tihedalt Sloveeniaga Erženi kaudu seotud. Meeskonna ridadesse kuulub mitu Sloveenia ratturit, lisaks sloveenlasest spordidirektor Goradz Stangelj ja nüüdseks juba endine spordidirektor Borut Bozic ning tiimi arst Marjan Korsic.

Nimelt teatas UCI möödunud nädalal, et neljale mehele, sealhulgas Bahrein-Merida spordidirektorile Bozicile ja meeskonna sloveenlasest sõitjale Kristijan Korenile määrati ajutine tegutsemiskeeld keelatud meetodite kasutamise eest aastatel 2012-2013. Bahrein-Merida oli sunnitud Koreni keset käimasolevat Giro d'Italiat koju saatma ja Bozici ametist kõrvaldama.

UCI ühtegi ametlikku otsust Erženi kohta veel teinud pole.

Seefeldi dopinguskandaal puhkes tänavuse aasta veebruaris, Austrias Seefeldis toimunud suusatamise MM-i ajal. Eesti sportlastest on skandaaliga seotud ja dopingutarvitamise ülestunnistanud suusatajad Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp. Skandaaliga on seotud ka suusatreener Mati Alaver ning kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, kes oli Tammjärve sõnul tema ja Andrease hämaratest tegudest teadlik.