Hoolimata kaotusest Sakkarile ei olnud Kontaveit Delfiga telefonitsi vesteldes liialt löödud. "Ta mängis supermängu, ma ei oskagi midagi muud öelda. Esimene sett oli tasavägisem ja muidugi oleksin võinud oma servi hoida, aga ta mängis tõesti väga hästi. Midagi otseselt kripeldama ei jää."

Eestlanna kiitis vastase servi, mille tõrjumisega oli tal tükk tegemist. "Ta servis väga hästi. Võib-olla oli mul avasetis üks murdepall, aga siis lõi ta sellise servi, mida mul ei olnud võimalik tõrjuda. Kui ta murde kätte sai, tuli talle ka enesekindlust juurde."

Teist setti alustas Sakkari nelja järjestikuse võidetud geimiga. "Esimese seti alguses servisin küllalt hästi, enda servigeimi mängisin kindlalt, aga siis tuli murre, tema mäng muutus kindlamaks ja minul kukkus energia natuke ära. Ma ei ütleks, et mina ei oleks saanud paremini mängida, mõnda asja oleks saanud paremini teha, aga ma ei leidnud justkui vasturohtu sellele, millise surve alla ta mind pani."

Roomast lahkudes saab Kontaveit paar päeva koduses Eestis veeta, enne kui võtab ette tee Prantsusmaa poole, kus 26. mail algab aasta teine suure slämmi turniir. "Olen paar päeva kodus, aga lähen kindlasti Prantsusmaale varem kohale."

Enne Prantsusmaa lahtiseid mängitud kolme saviliivaturniiriga jääb Kontaveit enam-vähem rahule. "Mänge olen mänginud küll, sellega ei ole probleemi. Muidugi oleks tahtnud, et oleks läinud paremini - kes see siis ikka tahab esimeses-teises ringis kaotada, muidu oleks olnud palju parem Prantsuse lahtistele peale minna. Samas midagi katastroofilist ei ole, minu mänguga midagi lahti ei ole.

Eelmisel aastal oli näiteks teistpidi - mina olin see, kes mängis esimese 20 vastu nii, et oli vaba tunne ja midagi polnud kaotada. Mitte et ma praegu krampis oleks, aga nüüd on nii, et kes on 50. või 30. koha kandis, nagu näiteks Maria [Sakkari], siis neil ole pinget minu vastu mängida. Eks see nii käib."