MXGP klassi avasõidus ei suutnud Leok sellist starti teha nagu eile kvalifikatsioonisõidus. Stardi järel oli Tanel top 20 piirimail. Mudasel ja raskel rajal sõit on aga Leokil alati hästi välja tulnud ja nii ka seekord. Tanel parandas pidevalt oma positsiooni ja finishisse jõudis ta hooaja parimal üheteistkümnendal kohal. Sõitu juhtis stardist kuni finishini Antonio Cairoli (KTM, Itaalia). Teine ja kolmas koht läksid Husqvarna tehasemeeskonna sõitjatele. Teisena lõpetas sõidu Pauls Jonass (Husqvarna, Läti) ja kolmandana Arminas Jasikonis (Husqvarna, Leedu).

Teises sõidus algus oli Leokil sarnane avasõiduga. Taas hakkas ta top 20 piirimailt tulema ja mõne ringiga tõusis Tanel juba 14. kohale. Kahjuks tuli Leokil siis sisse sõiduviga ja ta kaotas kõvasti aega ning langes punktikohalt kaugele. Sõidu viimastel ringidel tegi Leok hullumeelse pingutuse, kuid punktikoht jäi ikkagi 0,2 sekundi kaugusele. Sõidu parim oli taas kindlalt 9-kordne maailmameister Cairoli, teise koha võttis Brian Bogers (Honda, Holland) ja kolmanda koha Pauls Jonass.

Itaalia etapi kokkuvõttes sai Tanel Leok kümne punktiga 17. koha. Etapivõidu teenis 50 punktiga Antonio Cairoli, teise koha sai 42 punktiga Pauls Jonass ja kolmanda koha 33 punktiga Gautier Paulin (Yamaha, Prantsusmaa). Pärast viiendat etappi on Leok 45 punktiga 18. kohal, liidrina jätkab Cairoli, kellel on koos 241 punkti.

MX2 klassi avasõidus sai Hardi Roosiorg (KTM) üsna hästi üle stardipuu, kuid avakurvis jäi ta suurde kukkumisse kinni. Lisaks tegi ta veel sõidu alguses ka väikese sõiduvea ning seejärel tundus, et head kohta enam saada võimalik ei ole. Hardi suutis aga sõidu teise poole väga hästi sõita ning ta tõusis lõpuks 18. kohale ning teenis sellega 3 punkti. See oli tema tänavuse hooaja parim tulemus senini. Sõitu juhtis algusest lõpuni KTM-i tehasemeeskonna sõitja Jorge Prado (Hispaania). Teisel kohal lõpetas avasõidu Jago Geerts (Yamaha, Belgia) ja kolmandal kohal Jed Beaton (Husqvarna, Austraalia).

Teises sõidus õnnestus Roosiorul esimene ring paremini kui avasõidus. Kahjuks aga ei suutnud ta sõidus sel korral piisavalt kiirust leida, et punktikohtade eest võidelda. Finishisse jõudis Hardi lõpuks 22. kohal. Sõidu võitis taas Jorge Prado, teise koha sai sarja liider Thomas Kjer Olsen (Husqvarna, Taani) ja kolmanda koha Tom Vialle (KTM, Prantsusmaa).

Tänase etapi kokkuvõttes teenis Hardi Roosiorg 3 punktiga 24. koha. Hooaja kokkuvõttes on ta viie punktiga 33. kohal. Tänase etapi võitis 50 punktiga Prado, teise koha teenis 37 punktiga Olsen ja kolmanda koha 36 punktiga Davy Pootjes. Sarja liidrina jätkab Olsen (207p), kuid vahe teisel kohal oleva Pradoga kahanes vaid seitsmele punktile.

Kuues etapp toimub 18-19. mail Portugalis.