Sõidu võitis Tanel Kangerti endine tiimikaaslane Astana meeskonnast Jakob Fuglsang. Astana liider ründas favoriitide grupist viimasel pikemal tõusul, umbes 16 km enne finišit. Algselt jõudsid temaga kaasa minna veel Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) ja Michael Woods (EF Education), aga päris viimasel tõusunukil pudenesid nemadki.

Fuglsang finišeeris uhkes üksinduses, ajaga 6:37.37. Formolo oli teine (+0.27) ja Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe) kolmas (+0.57).

Tänasega pea neljanädalase võistluspausi lõpetanud Tanel Kangert (EF Education) pääses jooksikute hulka kui sõita jäi umbes 60 kilomeetrit. Tõusudel jõudu jagus ja mingil hetkel jäi ta ette päris üksinda. Viimasel pikemal tõusul tulid aga konkurendid tagant selga ning nii palju jaksu enam polnud, et esimestega kaasa minna. Kangert teenis lõpuks 32. koha (+2.17). Finišisse jõudis 101 meest.

Mullune võitja Julian Alaphilippe sai seekord 16. koha (+1.29), lätlane Toms Skujns oli 26. (+2.09), valitsev grupisõidu olümpiakuld Greg van Avermaet 52. (+6.56), tänavune Pariis-Roubaix võitja Philippe Gilbert 58. (+9.20), valitsev maailmameister Alejandro Valverde katkestas.

Eelinfo:

Suursoosikuna läheb rajale taaskord Deceuninck-QuickStepi meeskond. Hooaja esimesed kaks Monumenti läksid nende saagiks - Milan-San Remo klassikul võidutses Julian Alaphilippe ja Pariis-Roubaix klassikul Philippe Gilbert.

Kui emb-kumb suudab täna võidutseda, tehakse ajalugu. Viimati nähti Roubaix ja Liege'i duublit ühel hooajal 35 aastat tagasi (toim. - Sean Kelly) ning Milan-San Remo ja Liege'i duublit 44 aastat tagasi (toim. - Eddy Merckx).

Pärast pea neljanädalast võistluspausi on joonel Tanel Kangert, kes mullu teenis samal sõidul 41. koha. "Enesetunne on hea, loodan teha korraliku sõidu," sõnas Kangert võistluspäeva eelõhtul Delfile. "Tahaks esimest korda sel hooajal 20 parema hulka jõuda."