Kohtumie algas tasavägiselt ja möödus viigiliselt kuni seisuni 2:2. Seejärel võitis Kvitova kolm geimi järjest. Ehkki Kontaveit suutis 2:5 seisul korra oma servigeimi hoida, sai 6:3 setivõidu kirja Kvitova.

Teine sett algas mitme servimurdega. Kõigepealt kaotas Kontaveit oma pallingu, aga suutis kohe tšehhitari servi vastu murda. Kontaveit suutis 1:1 seisul võita kaks geimi järjest ja pääses 3:1 ette, kuid Kvitova vastas taas servimurdega. 3:3 seisult möödus seis seti lõpuni tasavägiselt ja teise seti võitja otsustamiseks läks tarvis kiiret lõppmängu. Kusjuures 5:4 seisul oli eestlannal kasutada kaks settpalli, mille Kvitova päästis.

Kiires lõppmängus näitas paremat mängu Kvitova, kes pääses kiirelt 5:0 ette. Seda edu ta enam käest ei andnud ja vormistas 7:6 seti võiduga kogu finaali võidu. Ühtlasi lõppes tänavuse hooaja WTA turniiride seeria ehk igal turniiril oli erinev võitja. Kvitovale oli tänane tiitel aga hooaja teine triumf.

"Tahaksin kõigepealt Petrat õnnitleda, sa oled suurepärane eeskuju ja mul on väga hea meel su üle. Stuttgart on minu jaoks väga eriline koht ja mulle meeldib siia igal aastal tagasi tulla. Tahaksin tänada enda tiim ja kõiki, kes Eestist siia kohale tulid," sõnas Kontaveit autasustamisel.

Üks tund ja 36 minutit kestnud kohtumises servis Kontaveit kaks ässa Kvitova viie vastu. Sarnased näitajad oli mõlemal tennisistil topeltvigade hulgas, kui eestlanna tegi neid kaks ja tšehhitar viis.

Kontaveit pidas finaali ajal ka kahel korral maha vestluse enda treeneri Nigel Searsiga. Kuula videost, kuidas Sears Kontaveiti mängu ajal motiveerib.

Videod Kontaveiti ja Searsi vestlusest:



Kontaveit pääses finaali mänguta, kui maailma esireket Naomi Osaka andis kõhulihasevigastuse tõttu loobumisvõidu.

Kvitova pidi samal ajal finaali jõudmiseks kõvasti vaeva nägema. Tšehhitar alistas poolfinaalis 7:6 (3), 3:6, 6:1 hollandlannast maailma seitsmenda reketi Kiki Bertensi. Kvitova jahib pühapäevases finaalis karjääri 27. WTA turniirivõitu. Sel hooajal on Kvitova triumfeerinud ühel turniiril.

Tänavune aasta on WTA-tasemel kulgenud üldse kummaliselt. Seni on peetud 18 turniiri ning igal turniiril on olnud erinev võitja. Tegemist on WTA ajaloos pikima seeriaga, kus järjest toimuvatel turniiridel on olnud alati erinev võitja. Kui Kontaveit suudaks Kvitova alistada, siis saaks see seeria jätku. Nimelt ei ole Kontaveit sel hooajal veel turniirivõiduni jõudnud. Karjääri viiendas WTA finaalis mängiva eestlanna senine ainuke triumf pärineb 2017. aastast.

Kontaveit ja Kvitova on profikarjääri jooksul kohtunud viiel korral. Kahel juhul on peale jäänud eestlanna ning kolmel korral tšehhitar. Viimati mängiti tänavu Brisbane'is ning toona jäi kaheksandikfinaalis 7:5, 7:6 (1) peale Kontaveit.

Eelmisel aastal mängiti omavahel kolmel korral. Montrealis (6:3, 6:4) ja Madridis (6:7 (4), 6:3, 6:3) võitis Kvitova. Prantsusmaa lahtistel jäi 7:6 (6), 7:6 (4) peale Kontaveit. 2017. aasta Cincinnati turniiril võidutses Kvitova 1:6, 7:6 (2), 6:3.

Pühapäevasest finaalist näeb otsepilti Delfi TV vahendusel. Finaal algab Eesti aja järgi kõige varasemalt kell 17.00. Naiste üksikmängu finaali eel peetakse naiste paarismängu finaal, mis algab Eesti aja järgi kell 14.30.