Võit endise maailma esireketi, valgevenelanna Victoria Azarenka üle tuli numbritega 5:7, 7:5, 3:0. Azarenka andis otsustava seti neljandas geimis eestlannale õlavigastuse tõttu loobumisvõidu.

Laupäevases poolfinaalis kohtub Kontaveit Eesti aja järgi kell 19.30 maailma esireketi Naomi Osakaga. Kontaveit on jaapanlannale kõik senised kolm matši kaotanud, kuid kordagi pole veel kohtutud liivaväljakul.

Delfi tegi Kontaveidiga pärast veerandfinaalmatši põgusa telefoniintervjuu.

Võta palun matš oma sõnadega kokku. Mis toimus sinu vaatevinklist esimeses ja teises setis?

Mõlemad setid olid väga tasavägised. Tema tõrjus paremini kui mina ning see andis talle esimeses setis edu. Teises setis suutsin tema servil väga hästi tähtsatel hetkedel tagasi tulla ja tagasi murda. Natuke oli õnne ka, et see sett minu poole tuli. Võib-olla olid need paar tema viga, mis selle seti mulle tõid.

Kas jõudsid teises setis juba mõelda, et see mäng võib olla läinud? Vastane oli ikkagi kahe punkti kaugusel matšivõidust.

Eks ikka. Juba siis, kui olin 0:2 taga, tundus matš minust kaugel olevat. 5:4 peal ei mõelnudki sellest nii palju kui seti alguses.

Millal sa aru said, et Azarenkal käega mingi mure on?

Alles kolmandas setis.

Homme kohtud elus neljandat korda Naomi Osakaga. Milliseks matšiks sa peaksid valmis olema?

Ta mängib väga agressiivselt ja lööb kõvasti. Pean valmis olema, et ta servib hästi ega anna oma tugevate löökidega väga palju aega ega kingi vastasele palju ruumi.

Midagi selles Stuttgardi turniiris peab olema, et sa teist aastat järjest seal poolfinaali jõuad. Oskad sa öelda, mis see võiks olla?

Võib-olla minu mäng sobib selle väljakukattega. Peaväljakul on väga hea atmosfäär, tunnen end siin väga hästi. Ilmselt kombinatsioon nendest mõlemast.

Kas hilised mängud on su väga ära kurnanud? Kuidas sa homseks matšiks kavatsed taastuda?

Täna oli tegelikult ainuke hiline mäng. Eks homme paistab. Teen oma tavalist rutiini nagu ikka. Olen ka varem hilja mänge lõpetanud. Ei ole väga hullu.

Sa oled nüüd kahel turniiril järjest, kus sa oled osalenud, poolfinaali pääsenud. Kas see fakt annab sulle mingit lisa enesekindlust?

Ikka. Iga võit annab natuke enesekindlust juurde. Mul on väga hea meel, et ma olen tasavägiseid ja raskeid kohti hakanud rohkem enda poole kallutama kui eelmisel aastal. Mullu kadusid mängud mu käest kiiremini ära. Seekord olen suutnud hambad ristis mängu sisse jääda ja matšid enda poole pöörata. Mul on selle üle väga hea meel ja ma tunnen, et mu mäng läheb ainult paremuse suunas.