Lootusest mäng 1:1 viigistada sai väga kiirelt lootusetus, sest pärast Steven Davise 11 meetri karistuslööki oli seis juba 0:2 ning mänguaega järel vaid veerand tundi.

"Väga positiivne, et võimalus üldse tuli. Gerdilt (soojendusel viga saanud Taijo Teniste asemel ootamatult algrivistuses alustama pidanud Gert Kams - toim) suurepärane pall ja minult hea avanemine liini taha ilma suluseisuta. Isegi tippmängijatel ei lähe alati kõik sisse. Järgmine kord paremini. Kahju loomulikult. Tahan iga mäng väravat lüüa. Lisaks sellele ühele võimalusele oli veel paar poolikut lööki," sõnas Anier pärast mängu ajakirjanike ees.

Millest võis tingitud olla Eesti koondise silmaga nähtav ärevus esimese 20 minuti jooksul? "Põhja-Iirimaa kodumäng. Nad tulevad suure "duhhiga" peale. Teadsime, et peame kaitses kõvasti tööd tegema, mitte laskma neil oma mängu peale suruda. Esimesel poolajal see meil õnnestus. Henrikuga (Henrik Ojamaaga - toim) langesime äärepoolkaitsjateks. Tegime kaitses tööd kogu meeskonnaga. Kõik proovisid nii hästi, kui suutsid."

Nagu kapten Karol Mets rõhutas, jäi ka Anieri arvates Eesti koondislastel kohati puudu enesekindlusest palliga ettepoole joosta. "Peame julgemalt palliga mängima, olema enesekindlamad ja leidma kaitseliini ees ja taga neid vabu kohti," lausus Anier.

"Kõik tahtsid tulla siia puinkte võitma. Tulime tegelikult enesekindlalt peale, aga rahvusvahelistes mängudes on tempo kõrge. Meie jaoks on kõik mängud keerulised. Peame nendest vähestest hetkedest, mis meil vastase kastis tekivad, suutma mänge võita."