Kohtumist alustas paremini saarlased, kes võitsid avageimi 25:21. Seejärel tulid tartlased mängu tagasi, viigistades kõigepealt seisu ning minnes seejärel omakorda ise geimidega 2:1 finaali juhtima.

Saaremaa suutis ise kaotusseisust välja tulla, kui võitsid neljanda geimi 25:19, mis tähendas, et Balti liiga meister selgub otsustavas geimis. Otsustavas geimis sai end paremini käima kodumeeskond, kui mindi 6:2 juhtima. Saarlased tulid järele, viigistades seisu 7:7.

Tartu võitis viis punkti järjest, minnes juhtima 12:7. Taas tulid saarlased järele ning läksid isegi 13:12 juhtima. Viienda geimi lõpp möödus punkt-punkti heitluses. Lõpus näitasid külmemat närvi tartlased, kes tõrjusid kokku Saaremaa neli matšpalli ning kindlustasid otsustava geimi 19:17 võiduga Balti liiga meistritiitli.

Üleväljamees oli 22 punkti (kasutegur +12) toonud Siim Põlluäär. Tartu resultatiivseimad olid Hindrek Pulk (+2), Meelis Kivisild 13 (+8), Samuel Walker 13 (+4) ja Stefan Kaibald 11 (+4). Viiendas geimis säranud Mart Naabri arvele jäi 10 punkti (+7).


Video matšpallist:


Finaalmängu statistikaga saad tutvuda SIIN. Pronksimängu kohta saad lugeda otseblogi alt.


Pronksimatš Pärnu - Riia 3:0

1. geim 25:23
Pärnu alustas koosseisus Martti Keel, Eduardo Chizoba Nevez Atu, Ilja Kovaljov, Atvars Ozolins, Siim Ennemuist, Toms Švans ja libero Silver Maar. Mäng oli kui lõõtspill, kord juhtis Pärnu pikemalt (8:4, 14:9), kord jälle vähem. Lätlased ei andnud alla ja võitlesid välja viigi ja ka eduseisu (21:20). Lõpus päästsid Pärnu peaasjalikult blokid - kaks Švansilt ja üks Kovaljovilt ning Riia meeskonna enda rumalused - olulisel hetkel kiilus ühes olukorras näiteks Riia noore sidemängija Vladimirs Visockise mõistus kinni ja rünnakut ei toimunudki.

2. geim 27:25

Võrdne mäng, RTU-l oli kasutada ka geimpall, kuid seisul 24:23 maandus Armands Abolinsi palling väga napilt audis. Geimi lõpu otsustas Kovaljovi tegutsemine, esmalt hanitas ta hästi ja siis pani punkti serviässaga. Pärnu poolel tuli geimi lõpus Ozolinsi asemel platsile Taavet Leppik, RTU vahetas diagonaalründaja kohale Renars-Pauls Jansonsi, kes eksis geimi lõpufaasis rünnakul kolm korda.

3. geim 25:21

Viigiseisul 17:17 lööb Chizoba serviässa ja teeb veel ühe väga hea pallingu, Pärnu saab väikese edu ning seda enam käest ei anta, nii kuulub taas kolmikvõit Balti liigas Eesti klubidele. Pärnu resultatiivseim on 14 punkti toonud Chizoba, Kovaljovi arvele jäi 11 silma. STATISTIKA