"Australian Openi kõva kattega väljakutel pole viimastel aastatel just kiireimat tennist mängitud," sõnas Wilander Eurospordile. "Kui ma oleksin Austraalia lahtise turniiri direktor, siis ma seda ei muudaks, sest see sobib hästi nii Nick Kyrgiosele (ATP 51.), teistele austraallastele kui Roger Federerile."

"Arvan, et see on Federeri ainus võimalus tänavu suure slämmi turniir võita."

"Kui esimeste ringide kohtumised ei ole Federeri jaoks füüsiliselt liiga rasked, on ta sama ohtlik nagu aastaid tagasi," lisas 54-aastane rootslane. "Kui Rafael Nadal (ATP 2.) suudab samuti oma taset hoida, ootab meid ees unustamatu turniir. Juhul, kui Andy Murray on võistluseks täielikult terve, võib tulla viimaste aastate kõige huvitavam võistlus."

Wilander lisas, et tema hinnangul on turniiri favoriit siiski maailma esireket Novak Djokovic, sest ta võidutses lõppenud hooajal nii Wimbledonil kui US Openil.

Roger Federer kohtub avaringis usbeki Denis Istominiga (ATP 96.). Nadal läheb vastamisi austraallase James Duckworthiga (ATP 238.) ning Djokovici esimese ringi vastane selgub kvalifikatsiooniturniirilt. Endine maailma esireket Andy Murray (ATP 230.) kohtub hispaanlase Roberto Bautista Agutiga (ATP 23.).