0:2 kaotuse järel Ungarile vihjas Reim, et võib järgmises mängus väravapostide vahele panna Sergei Lepmetsa ning et Budapestis mängis läbi vigastuse paremkaitsja Taijo Teniste. Mängukeelust vabanes keskkaitsja Nikita Baranov, kes ka eile ainsa mängijana pressikonverentsil viibis. Seega need kolm muudatust peaksid olema kindlad.

Kaitseliin

Teniste asemele on Eestil paremkaisjaks võtta vaid Gert Kams, kes viimati käis koondise eesti väljakul Rahvuste liiga avamängus Kreeka vastu Tallinnas 8. septembril.

Baranov annaks meile justkui võimaluse naasta kolmemehelise kaitseliini juurde, mille kohta Reimilt eile samuti küsiti (selget vastust ei saadud), kuid eeldatavalt seda siiski ei tehta. Budapestis koos Madis Vihmanniga keskkaitsepaari moodustanud Joonas Tammel oli järgmisel päeval lennukile minnes otsa ees päris suur ja punane muhk ning arvetades, et järgmisel laupäeval on Sarpsborgil Norra liigas viimase vooru mäng ning sel aastal veel kaks Euroopa liiga kohtumist, siis antakse Tammele ilmselt puhkust.

Kuigi kaasa sai võetud ka esimest korda Reimilt koondisekutse saanud Artjom Artjunin, siis pole põhjust Budapestis olusid arvestades tegelikult hästi hakkama saanud Vihmanni välja vahetada. Arvatavasti peab Artjunin oma võimalust veel ootama.

Budapestis oli vasakkaitsja Artur Pikk, kelle kaotatud õhuvõitlusest sündis 8. minutil Ungari esimene värav. Alternatiivina oleks Reimil tema asemele võtta 12. oktoobril kodumängus Soome vastu platsil käinud Ken Kallaste, kes vääriks selles tsüklist veel üht võimalust.

Poolkaitseliin

Siin on Reimil valikut kõvasti rohkem. Kuigi kaitsva poolikuna oleks võtta ka selles tsüklis vaid kaks minutit Soome vastu mängida saanud Marek Kaljumäe, siis ilmselt ei hakka ta Ungari vastu mänginud paari Ilja Antonov - Aleksandr Dmitrijev lõhkuma. Tõenäoliselt tuleb muudatusi järgmises kolmikus Siim Luts - Konstantin Vassiljev - Henrik Ojamaa. Oma võimalust vääriks viimases kolmes mängus pingil istunud Brent Lepistu, kelle viimane koondisemäng jääb juunikuusse, mil Eesti kaotas 0:1 Lätile. Valikmängudes polegi 25-aastast keskpoolkaitsjat kunagi katsetatud. Äkki nüüd? Kui see eksperiment luhta läheb, võib pingilt alati Konstantin Vassiljevi tagasi tuua.

Nüüd ääred. Kas Reim vahetab välja ainult Lutsu, ainult Ojamaa või mõlemad? Või mitte kumbagi? Väga raske ennustada. Kui vaadata, milliseid mängijaid koosseisust veel võtta oleks, siis ehk Ats Purje paremale äärele. 12. oktoobril kodumängus Soome vastu suutis ta viimaseks 71. minutil sekkudes tuua ründetegvusse pisut elevust. Ehk õnnestub nüüdki?

Ründaja

Väga raske on taaskord Reimi pähe näha. Valikuid on kolm: mõlemas Ungari mängus algrivistuses alustanud Henri Anier, Sergei Zenjov või Rauno Sappinen. Neist viimane on selles tsüklis platsil käinud vaid ühes Soome mängus. Pakume, et Sappinen võtab sisse koha tipuründes ja Zenjov vasakul äärel. Vahetusmeestena oleks sel juhul teisel poolajal võtta Anier ja Ojamaa. Pingil on ka Sander Puri, kes võib mängida nii keskpoolkaitses kui ka äärtel.

Kreeka algkoosseis kohaliku ajakirjaniku hinnangul: asetus nagu meilgi 4-2-3-1: Alexandros Paschalakis (PAOK); Vasilis Torosidis (Olympiakos), Sokratis Papastathopoulos (Londoni Arsenal), Dimitris Siovas (Leganes), Dimitris Giannoulis (Atromitos); Andreas Samaris (Benfica), Zeca (FC Copenhagen); Tasos Bakasetas (Ateena AEK), Kostas Fortounis (Olympiakos), Dimitris Pelkas (PAOK); Efthymis Koulouris (Atromitos).

Kapten Torosidisel, kes tegi debüüdi 2008. aasta EM-valikmängus Türgi vastu, täitub platsile pääsedes 100. koondisemäng.

Kohtumine Ateena olümpiastaadionil algab kell 21.45. Delfi toob mängu käigu lugejateni otseblogis.