USA meedia kohaselt on Butleri suhted meeskonna peatreeneri Tom Thibodeau ja Wolvesi tähtmängija Karl-Anthony Townsiga viimasel ajal tuntavalt jahenenud ning seetõttu on Butler esitanud Wolvesile palve ta mõnda muusse tiimi vahetada.

Tüli põhjuseks on suuresti Butleri keeruline iseloom. Oma karjääris vaid tänu roppraskele tööle nii kaugele jõudnud Butler nõuab samasugust pühendumist ja töötahet ka kõigilt tiimikaaslastelt ning võib olla tihti põikpäine: see viis tema lahkumisele Chicago Bullsist, nüüd on sama juhtumas ka Timberwolvesis. Towns ja teine tiimi noor tähehakatis Andrew Wiggins on aga loomult mugavamad inimesed, mistõttu ongi Butler nendega raksu läinud.

Kuna Minnesota sõlmis värskelt Townsiga uue ja suure lepingu - viis aastat, 190 miljonit dollarit -, on selge, keda meeskond ise oma tulevikunäona näeb. Butlerile see ei passi.

29-aastase Butleri leping lõpeb algava hooaja lõpus, mistõttu on Wolves nüüd otsuse ees: kui Butler mõnda muusse meeskonda vahetada, ei oleks seetõttu vastu saadav materjal ilmselt väga väärtuslik; Butleri tiimi jäämise korral jäädaks temast aga ilmselt ilma mingisuguse vastutasuta ilma. Pealegi ei tule see sisekliimale kasuks, kui nii avalikult teistega tülli läinud mees tiimi jääks.

Eile toimunud Timberwolvesi meediapäeval anti Butlerile tüli tõttu vaba päev ning taustal käivad kuuldavasti erinevate meeskondadega läbirääkimised. Mees ise eelistaks siirduda LA Clippersi ridadesse, kus ta saaks tõusta meeskonna kindlaks liidriks, ohjad on aga mõistagi Wolvesi käes, kes saab vabalt valida, kellega nad äri soovivad teha. Ilmselt otsustab Wolves lihtsalt selle järgi, kes neile kõige parema pakkumise teeb.

Viimaste teadete kohaselt üritab Thibodeau küll Butlerit veel ära rääkida, ent mängija on endiselt kindel, et soovib lahkuda.