Eesti kaotas Rakveres peetud korvidevaese kohtumise 55:68. Reaalset võidu võimalust ei tekkinud. „Olime agressiivsed, aga meil on noore võistkonna sündroom, kui midagi läheb pahasti, siis ei lähe üks asi, vaid rohkem. Seda nimetatakse kogemuseks," nentis Eesti koondise peatreener Tiit Sokk. „Mõlemad Belgiaga peetud mängud olid rasked - meeletu võitlus, et mängus püsida. Olime ju kasvult väiksemad, kogemustelt väiksemad... vähemalt nägi ära, kes viimase vere tilgani võitles, isegi siis, kui kõik ei õnnestu."

Eesti koondise kapteni Rain Veidemani sõnul jäi kõige rohkem vajaka koostööst. Kogenud tagamees on veendunud, et selle paranedes muutub ka mängu pilt paremaks. „Täna olime kaitses väga tublid, aga rünnaku punkti skoor... nii ei saa ju mängida!" tõdes ta. Enne Belgiaga peetud mänge, arvas Veideman treeningute põhjal, et uuenenud koondisel sujuvad asjad paremini. „Trenn ja mäng on kaks täiesti erinevat asja. Meil on uus koosseis ja lisaks oli Belgia ka paras pähkel. Saime hea õppetunni."

Eesti koondise visketabavus oli alla igasuguse arvestuse. Kolmese kaare tagant visati sisse küll pooled visked, kuid kaheste protsent oli kõigest 27. Sellise näitajaga pole suures korvpallis millelegi loota. „Kui oleme lühemad, peame kaugelt sisse viskama. Me ei saavutanud viskamiseks super häid positsioone, kuid jätsime ka palju väljasööte realiseerimata," sõnas Sokk. Veidemanis jagus siiski optimismi olukorra paranemiseks: „Küll ametlikes mängudes visked minema hakkavad!"

Nii nagu eile, näiteas visetel kindlust 19-aastane Kristian Kullamäe, kes kogus parimana 16 punkti. Samas patustas ta viie pallikaotusega. Kogenumatel mängijatel jäi punktiskoor tagasihoidlikuks: Veidemani arvele kanti neli silma, algkoosseisus platsile tulnud Tanel Kurbas sai 19 minutiga kirja vaid ühe punkti. Päev varem hoos olnud Indrek Kajupank tõi seekord kaks silma.

„See ongi Eesti koondise point, et siin pead ise ette võtma ja tegema. Kõik asjad selles suhtes ei õnnestunud," kommenteeris Sokk koondise eeldatavate liidriete esitusi. „Ma ei hakka enda mängu ja punktide teemal leierdama. Igaüks tahab anda parima ja meeskonnale kasulik olema. Kui punkte ei tule, peab teiste asjadega kasulik olema," lisas Veideman.

Neljapäeval kohtub Eesti MM-valiksarjas kodus Saksamaaga, pühapäeval mängitakse võõrsil Serbiaga. Nendeks mängudeks tulevad koondisele appi ka Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger ja Sander Raieste. See tähendab aga taas uut kohanemist.

„Kokkumäng on pikaajaline protsess. Viie või kolme päevaga seda ei tee. Praegusest meeskonnast olid eelmises tsüklis neli meest. Harjumine võtab aega," tõdes Sokk ning lisas, et Belgiaga peetud kohtumised ei andnud Eesti koondisest päris selget pilti. „Kui Belgia domineeriv tsenter oli platsil läksid nad ette, kui teda polnud, tulime järgi," viitas ta Eesti koondise pikkade mängijate nappusele. Kotsari ja Nurgeri tulek peaks seda olukorda parandama.

„Meil ju polnudki praegu tsentrit. Kindlasti muutub pilt siis kui Kotsar ja Nurger ka tulevad... äkki Janar Talts ka tuleb. Pane see kirja, äkki hakkab mõtlema," lausus Veideman.