Piast peab Poola kõrgliigas uue hooaja esimese kohtumise esmaspäeval, 23. juulil. Klubi peatreener Waldemar Fornalik otsustas, et Eesti koondise poolkaitsja ei mahu nende 26 mängija sekka, kes sel hooajal Ekstraklasas mängima hakkavad.

“Praegu olen meeskonnast kõrvaldatud. Seis on kindlasti raske, kuid mõnikord juhtub nii,“ sõnas ta nüüd Poola väljaandele Przeglad Sportowyle. Käimasoleva hooaja eel treenis ta Piasti põhimeeskonnast eraldi.

Kui Eesti koondises on Vassiljevil tulnud mitmel puhul leppida vahetusmängija rolliga, siis Gliwices taandus ta eelmise hooaja lõpus samuti meheks, kes tuli teisel poolajal pingilt mängu. Hooaja viimases ja kõige tähtsamas matšis jäeti poolkaitsja aga üldse koosseisust välja. Tabeli lõpus virelenud Gliwice vajas viimases voorus kindlasti võitu ja otsese konkurendi Nieciecza üle 4:0 võit vormistatigi.

“Minu koosseisust välja jätmine oli treeneri otsus. Tervisega on kõik korras. Treener lihtsalt otsustas nii. Sellist asja võis viimaste mängude põhjal oodata,” andis Vassiljev mai lõpus Delfile mõista, et ta ei kuulunud lõpuks enam üldse peatreener Waldemar Fornaliki valikusse.

“Praegu võib ka kõike juhtuda. Tulevik sõltub mõnedest faktoritest. Kõik ei ole lõpuni selge. Muudatusi võib tulla iga päev. Kui klubi poolt tuleb mingi otsus, siis ootan infot,“ lisas ta toona.

Kuigi Vassiljevit seob Piastiga praeguses seisus veel kahe aasta pikkune leping, siis ilmselgelt soovib meeskond poolkaitsjast vabaneda. Seega on variante sisuliselt kolm: lepingu kahepoolne lõpetamine, müük või laen. Praeguses seisus tundub kõige tõenäolisem, et osapooled jõuavad ühel hetkel kontrahti lõpetamises osas kokkuleppele ning Vassiljev saab vabaagendina leida endale uue tööandja.

Piast peab algava hooaja esimese kohtumise esmaspäeval võõrsil Sosnowieci Zaglebiega. Vassiljev lubas antud matšile televiisori vahendusel kaasa elada.