Loomulikult ootavad seda ka sportlased ja eelkõige itaalia võidusõitjad. Samas paneb see neile peale suurema surve, sest kodupublik tahab näha omasid võitmas. Andrea Dovizioso on öelnud, et temale see surve sobib, sest see annab lisamotivatsiooni ja kindlasti pole see probleemiks.

Mäletame, mis juhtus Le Mansis, kus võitja pidi olema oma mees Johann Zarco, aga paraku ei pidanud ta pingele vastu ja katkestas. Peale Dovizioso jahib siin võitu kindlasti Valentino Rossi, kes on läbi aegade kõige rohkem Mugellos etapivõite kogunud. Kas tema Movistar Yamaha selleks valmis on, seda paraku ei tea. Kui õhutemperatuur liiga kõrgeks tõuseb, mida on oodata, siis võivad Yamaha piloodid võidust suu puhtaks pühkida. Seda ei saa öelda Johann Zarco kohta, sest tema Yamaha töötab laitmatult ja peale eelmise etapi katkestamist on ta kindlasti siin võidujanuline.

Kolmas itaallane, kes siin võitu võib loota, on Ducatil sõitev Danilo Petrucci. Petrucci oli siin eelmisel aastal kolmas ja sellel aastal on tal kasutada isegi parem tsikkel ning ka motivatsioonist puudust ei ole. Liiati soovib saada Petrucci Ducati tehasesõitjaks ja Mugello on hea koht enda tõestamiseks. Üks itaalia võidusõitja on veel favoriitide hulgas ja see on Andrea Iannone. Suzuki on läbivalt selle hooaja „must ratsu“ ja ülimalt hea universaalne Suzuki annab headeks tulemusteks võimaluse. Iannone küll lahkub Suzuki tiimist järgmisel hooajal, kuid peab temagi tõestama enda väärtust, et saada hea leping uue tiimiga.

Itaalaste pidu saavad rikkuda aga paljud teisedki. Kui Zarcot sai mainitud, siis ei saa me üle ega ümber Marq Marquezist. Kui siit tuleb Marquezile neljas etapivõit järjest, siis piltlikult öeldes võivad teised hakata mõtlema hooaja arvestuses kahvatumate kohtade peale. Üks küsimus jääb õhku, mida suudab Mugellos teha Jorge Lorenzo. Kas Ducati, mis sobib antud rajaga, annab siin võimaluse Lorenzol särada? Kõige suurem küsimus on, kas võidab itaallane ja kui, siis kes?

Seda kõike saame näha Viasat Sport Balticust või Viaplayst juba algaval nädalavahetusel.