"Vähemalt" sellepärast, et ühe "õnneliku kaotaja" matš jäi teisipäeval Pariisis pimeduse tõttu pooleli.

Kaheksa "õnnelikku kaotajat" põhitabelis tähistab French Openi rekordi kordamist (viimati 1982. aastal - toim). Selle saavutamise taga on tennisejuhtide uued juhised, mille korral võidakse poolvigasena esimese ringi matši mängima tulevaid mehi ja naisi karistada. Varasemalt on suurtel slämmidel nähtud väga ühepoolseid matše või väga varajases staadiumis katkestajaid, sest ka avaringi kaotaja paneb tasku arvestatava rahasumma, French Openi puhul tänavu koguni 40 000 eurot.

Suurte slämmide meesüksikmängu põhitabeli "õnnelike kaotajate" rekord on aga 50. Täpselt nii palju mehi loobus mängimast 1973. aastal, kui ATP korraldas boikoti Jugoslaavia esinumbri Nikola Pilici kaitseks, keda tema alaliit turniirile ei lubanud, kuna ta keeldus esindamast oma riiki Davis Cupil.

Zopp sai saatusekaaslastest kõige vägevama võidu, kui seljatas maratonmatšis maailma 14. reketi Jack Socki. Teises ringis kohtub Zopp samuti "õnneliku kaotaja", belglase Ruben Bemelmansiga (ATP 110.), kes alistas avaringis indialase Yuki Bhambri (ATP 93.) 6:4, 6:4, 6:1. Eestlane ja belglane hoolitsevad seega selle eest, et kolmandasse ringi pääseks vähemalt üks "õnnelikest kaotajatest."

Sõitis Barcelonast tagasi

Vapralt võitles ka itaallane Simone Bolelli, keda võib loosi tõttu pidada ka "õnnetuks kaotajaks", sest tal tuli avaringis vastamisi minna maailma esireketi Rafael Nadaliga. Ta kaotas hispaanlasele numbritega 4:6, 3:6, 6:7 (9), kuid omas kolmandas setis nelja settpalli.

Kõige dramaatilisemal moel pääses French Openi põhitabelisse argentiinlane Marco Trungelliti (ATP 190.), kes oli pärast kvalifikatsiooni viimase ringi kaotust juba oma baasi Barcelonasse naasnud. Kuuldes aga, et Nick Kyrgiosest jääb koht põhiturniiril vabaks ja joone all kaheksas mees, indialane Prajnesh Gunneswaran mängib juba Itaalias ATP Challengeri turniiri, sõitis ta koos ema, venna ja vanaemaga 1000 km kauguselt Pariisi tagasi, jõudes mängupaika 11 tundi enne matši algust. Tasus tulla, sest ta võitis austraallast Bernard Tomicit (ATP 206.), endist maailma 17. reketit 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

Neljanda "õnneliku kaotajana" pääses teise ringi ukrainlane Sergei Stahhovski (ATP 127.), kes alistas hispaanlase Feliciano Lopezi (ATP 33.).

Pooleli jäi teisipäeval kanadalase Peter Polansky (ATP 124.) kohtumine prantslase Pierre-Hugues Herbertiga (ATP 87.). Polansky kaotas avaseti 3:6, kuid võitis enne pimeduse saabumist teise 6:4.