Delfi heidab 24. aprillil algavate poolfinaalide eel pilgu kõigile konkurentsi jäänud tiimidele ning vaatab, kelle triumfeerimine tundub kõige loogilisem. Kui poolfinaalide loosimise eel oli Liverpool soosik number kolm, siis loosimise järel on seis sama. Siiski tuleb tunnistada, et nende finaali jõudmise tõenäosus tõusis tunduvalt ja ühe mängu jooksul on kõik juba võimalik.

1. Madridi Real – kahel eelmisel hooajal võidutsenud Real on suurimaks soosikuks ka tänavusele tiitlile. Hooaja algus ei olnud Realil just parim ning sinna jäi ka lootus võita Hispaania meistritiitel. Ajapikku on oma mängu aga parandatud ja kevadel on Meistrite liigas oldud heas hoos.

Kui mullu sai Realist esimene meeskond, kes reformitud Meistrite liigas oma tiitlit kaitsnud, siis nüüd üritatakse tõusta esimeseks tiimiks pärast Müncheni Bayernit, kes suutnud Euroopa parimaks klubiks tõusta kolmel hooajal järjest. Bayern tuli kolmel korral järjest meistriks hooaegadel 1973/74 – 1975/76.

Reali hooaja teise poole edu taga on suuresti olnud nende 33-aastane ründetuus Cristiano Ronaldo. Portugallane on sel hooajal väravani jõudnud kõigis kümnes Meistrite liiga mängus. Teda on seejuures tähtsateks matšideks ka eriliselt hoitud ning nii on ta saanud vahele jätta koduliigas võõrsil peetavaid kohtumisi. Samamoodi on peatreener Zinedine Zidane andnud viimasel ajal ka teistele kogenud võtmemängijatele puhkepäevi. Koduses liigas enam tiitli peale ei mängita ning nii saab keskenduda Meistrite liigale.
Football: Champions League

2. Müncheni Bayern – Saksamaa suurklubi võitis Meistrite liiga viimati hooajal 2012/13. Selle saavutuseni tüüris neid legendaarne Jupp Heynckes. Tänavu on mees taas Bayernis otsuseid langetamas. Kui viis kevadet tagasi oli juba enne hooaja otsustavaid mänge selge, et Heynckes ametis ei jätka, siis sama seis on ka tänavu.

2012/13 hooaja järel asus meeskonda juhendama Pep Guardiola, kelle käe all jäädi kolmel korral pidama poolfinaali. Mullu viis Carlo Ancelotti neid veerandfinaali. Kõigil neljal juhul on Bayerni teekonna lõpetanud Hispaania klubi. Kahel korral on selleks olnud seekordne poolfinaali vastane Real.

Bayern poolfinaalide loosi üle just rõõmustada ei saa, kuid nende mänguvanker on selle aastanumbri sees sisuliselt laitmatult töötanud. Heynckesi käe all mängitakse sarnast sirgjoonelist mängu, mis tõi neile edu viis aastat tagasi. Kui Real näitas veerandfinaalis Torino Juventuse vastu, et nad võivad olla haavatavad, siis Bayern ei jätnud Sevillale sisuliselt mingitki konkreetset võimalust. Sakslaste masinavärk töötas taas õlitatult. Bundesliga tiitel on neil samuti käes ehk kõik ressursid saab suunata Meistrite liigasse.
Muenchen Deutschland 14 04 2018 1 Bundesliga 30 Spieltag FC Bayern Muenchen Borussia Moenche

3. FC Liverpool – Ragnar Klavani koduklubi võib poolfinaalide loosimisega kõige rohkem rahul olla. Vastaseks saadi eeldatavalt neliku kõige nõrgem liige ehk AS Roma. Kümne aasta pikkuse pausi järel taaskord Euroopa nelja kõige tugevama klubi sekka jõudnud Liverpool on hooaja teises pooles näidanud suurepärast mängu.

Nagu elu on näidanud, siis ei muutunud Liverpool Philippe Coutinho lahkumise järel nõrgemaks. Mo Salah tõusis senisest veelgi jõulisemalt esile ja väravad said löödud. Kaitses on Virgil van Dijk suutnud tuua varasemast kõrgemal tasemel kindluse. Väravas on Loris Karius tõusnud Premier League'i parimate puurilukku tasemele ning nii on Jürgen Klopi hoolealused Meistrite liigas suures mängus.

Praeguse seisuga ütleb igasugune loogika, et finaali soosik tuleb paarist Real – Bayern, kuid kihlveokontorites ei jää Liverpool neist enam palju maha. Nagu Klopp on aastate jooksul tõestanud, siis ta suudab meeskonna tähtsateks mängudeks käima tõmmata.
Manchester City v Liverpool - UEFA Champions League - Quarter Final - Second Leg - Etihad

4. AS Roma – suurima üllatusena nelja parema sekka jõudnud itaallased on sellega oma eesmärke ja ootusi kõvasti ületanud. See tähendab, et poolfinaali Liverpooliga saavad nad mängima minna pingevabalt. Samas võib selline olukord aga tähendada ülekeskendumist ja potentsiaalne häving võib oodata kohe nurga taga.

Rahaliste vahendite ja koosseisu tiheduse osas jääb Roma oma kolmele konkurendile selgelt alla. Siiski on peatreener Eusebio Di Francesco tõestanud end hea taktikuna ning ka mängijate osas on neil mõndagi siiski vastu panna.

Roma brasiillasest puurilukk Alisson Becker on teadupärast nii Reali kui ka Liverpooli vaateväljas. Viimased uudised viivad teda tulevikuks siiski Reali esikindaks. Lisaks on neil Edin Džeko, Aleksandar Kolarovi, Kevin Strootmani, Radja Nainggolani ja Daniele De Rossi näol nii palju suurte mängude kogemusi, et päris maha kanda neid kindlasti ei saa. Siiski tuleb tõdeda, et poolfinaalide eel on Roma kõige vähemtõenäolisem võitja.
AS Roma väravasuul teeb tegusid 25-aastane brasiillane Alisson Becker.