Kui aasta tagasi kandideeris mainekale autasule ka freestyle-suusataja Kelly Sildaru, siis tänavu ühtegi eestlast nominentide hulgas ei ole. Küll on aga aasta läbimurde auhinnale kandideerimas 20-aastane Läti tennisist Jelena Ostapenko, kes võitis eelmisel suvel üllatuslikult French Openi.

Aasta tagasitulija tiitlile kandideerib ka USA spinter Justin Gatlin, kes tuli Londonis 100 meetri jooksus maailmameistriks, kuid kelle treener ja mänedžer sattusid aasta lõpus dopinguskandaali. Nimelt paljastasid Telegraphi ajakirjanikud, et Gatlini abiliste kaudu saab dopinguaineid tellida. Mänedžer väitis ühtlasi, et ka Gatlin kasutab keelatud aineid.

Lisaks Gatliniga on aasta tagasitulija auhinnale pretendeerimas tennisist Roger Federer, mootorrattur Valentino Rossi, tõkkesprinter Sally Pearson ning FC Barcelona ja Chapecoense jalgpalliklubid.

Federer kandideerib ühtlasi ka aasta meessportlaseks. Tema konkurentideks on Portugali jalgpallitäht Cristiano Ronaldo, vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton, tennise esireket Rafael Nadal, Briti jooksukuulsus Mo Farah ja jalgrattur Chris Froome.

Parima naissportlase tiitlile kandideerivad tänavu Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja Caster Semenya, tennisistid Serena Williams ja Garbine Muguruza, sprinter Allyson Felix, ujuja Katie Ledecky mäesuusataja Mikaela Shiffrin.

Aasta võistkonna nominendid on Prantsusmaa Davis Cupi tennisemeeskond, NBA meistermeeskond Golden State Warriors, Mercedese F1 tiim, NFLi klubi New England Patriots, Uus-Meremaa purjetamisvõistkond ja Madridi Reali vutiklubi.