Staadionil, kus avamine toimub, puudub katus. Reuters kirjutab korraldajate konfidetsiaalsele dokumendile viidates, et eeldatav publikunumber tseremoonial jääb 35 000 kanti, nende seas ka maailma riikide liidrid ja muud kõrged ametnikud. Koos krõbedate temperatuuride ja tuulekülmaga võib suur spordipidu alata 14-kraadises miinuses.

Ilm võib tulla isegi külmem kui 1994. aasta Lillehammeri olümpia avamisel (-11 kraadi), kus puudus samuti katus ning mis on läinud ajalukku kui kõige külmem talimängude avapidu.

Pyeongchangi olümpia korraldajad plaanivad külmaga võidelda kuumakotte ja tekke jagades. Anonüümseks jääda sooviva ametniku sõnul pakutakse 160 VIP-ile suuremaid tekke kui tavainimestele. Publku soojas hoidmise eesmärgil pakutakse neile erinevaid kaasalöömisvõimalusi.
Staadion, kus toimub talimängude ava- ja lõputseremoonia.

Teiste riigipeade kõrval on Lõuna-Korea president Moon Jae-in kutsunud avapeole Hiina presidendi Xi Jinpingi ja Jaapani peaministri Shinzo Abe. Valge Maja on lubanud mängudele saata kõrgetasemelise delegatsiooni.

Pyeongchangi 58 miljonit dollarit maksnud staadion ehitati ilma katuseta aja ja raha kokkuhoiu huvides. Samal areenil toimus eelmisel kuul kontsert, kust viidi alajahtumise tõttu minema kuus inimest.

"Külmus võib kogu avatseremoonia rikkuda. Ürituse saatus on täielikult Emakese Looduse kätes," ütles Lõuna-Koreas valitseva partei poliitik ja Pyeongchangi elanik Yeom Dong-yeol.