Avavahetuse sõitja Kadri Lehtla laskis hästi (vajas vaid üht lisapadrunit), kuid ei jaksanud sõita. Ta lõpetas 24 võistleja hulgas eelviimasena, kaotust esimesele kogunes 2.20.

Teises vahetuses oli Johanna Talihärm hädas laskmisega. Ta kasutas kahe tiiru peale ära kuus varupadrunit ja pidi ikkagi tegema ühe trahviringi. Seega tabas ta 16 lasust vaid 9 (56%). Teise vahetuse järel oli Eesti juba viimane ja kaotust liidritele 5.20.

„Ma pole mitu aastat teatesõidus trahviringil käinud. Võin kinnitada, et see pole üldse tore. See võis olla üldse mu elu kõige halvem sõit,” nentis pettunud Talihärm, kes esimese sooja ei osanudki öelda, mis laskmisega täpselt juhtus. Fakt on see, et tihedus oli tegelikult hea. Paraku oli see tihedus vales kohas. „Ei tea, mis selle põhjustada võis. Võib-olla oli valgus teistsugune kui pealelaskmise ajal, suured prožektorid olid põlema pandud,” arutles Talihärm.

Kindlasti mõjutas ta ettastet pikk reis Ameerikast, Euroopasse jõudis teisel mandril õppiv ja harjutav sportlane alles neljapäeval. „Ilmselgelt andis ajavahe ja mägedest allatulek tunda. Sportlane muidugi sisendab endale, et kõik on hästi, aga reaalselt see kõik ikkagi mõjutab,” tõdes Talihärm, kuid rõhutas, et pakub avameelselt välja altmineku põhjuseid ega ürita lihtsalt vabandusi leiutada. „Ma ei taha ulmelisi vabandusi tuua. Võibolla lihtsalt mõni päev peab halvasti minema.”

Roland Lessing alustas kenasti ja tuiskas esimesest tiirust läbi puhaste paberitega. Ta sai ka teist korda lasta (võttis viis märki alla kuue kuuliga), aga rajale teda enam ei lubatud, esimesed olid vahepeal juba Eestile ringi sisse teinud. Nii tuli Eestil leppida kahjuks viimase kohaga ja ankrumees Kauri Kõiv võistelda ei saanudki.

Täiendus: kuna hiljem diskvalifitseeriti Kasahstan, siis tõusis Eesti koha võrra ehk 23. reale. Ringiga sai esimestelt sisse ka Rumeenia võistkond.

Emil Hegle Svendsen kergitas viimase vahetusega võitjaks Norra neliku. Lasketiirus kõrbenud Lukas Hofer tõi Itaalia finišisse 5,3 sekundit hiljem, kolmanda koha teeninud Saksamaa kaotas võitjale 6,4 ja üllatuslikult neljandaks tulnud Slovakkia 7,7 sekundit.

Paremini läks Eestil täna varem peetud paarissegateatesõidus, kus Regina Oja ja Rene Zahkna teenisid 23 paari hulgas 15. koha.