Praeguse ilmateate kohaselt sõidetakse Saksamaa rallil reedel üsna niisketes oludes ning eelis peaks niimoodi olema esimesena startival Neuville'il. Belglane võib muuta oma konkurentide elu raskemaks, kui ta hakkab suure hooga kurve lõikama ning toob niimoodi libedale asfaldile veel mulda ja pori juurde, kirjutab Autosport.

Kui reedel stardib Neuville'i järel teisena Ogier, siis MM-sarja kolmas mees Ott Tänak kihutab rajale kolmandana.

Sarnast taktikat kasutas üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb 2010. aastal Prantsusmaa rallil, kui ta suutis iga kilomeetri kohta edestada konkurente ligi sekundiga. Neuville on aga lubanud, et tema sarnaseid trikke kasutama ei hakka.

MM-sarja üldarvestuses on nii Neuville'il kui ka Ogier'l 160 punkti, kuid suurem esikohtade arv annab üldarvestuses liidrikoha belglasele.

“Paljudes kohtades saab kurve lõigata ning seega saavad teed nagunii mudaseks. Siiski ei hakka ma teiste takistamiseks võtma üleliigseid riske,“ teatas Neuville. “Kui ma sõidan kiiresti, siis on minu ajad nagunii head.“

“Kui ma kurve lõikan, siis muutub tee tema (Ogier) jaoks nagunii mudasemaks,“ lisas Neuville. “Peame olema kavalad,“ sõnas belglane, kes võitis Saksamaal kolm aastat tagasi.

“Loomulikult jälgime eelkõige tema tegemisi. Meie peamiseks eesmärgiks on lõpetada ralli Ogier'st eespool,“ sõnastas Neuville oma põhilise eesmärgi.