Olukord võrkpalli MM-sarja lisavalikturniiril on lihtne. Üks võimalus on mängitada neli päeva järjest põhikoosseisu – sel juhul läheb pühapäeval favoriidi Belgia vastu väga väsinud seltskond. Teine variant on otsida igas kohtumises võimalust põhimeeste koormust vähendada, kasvõi poole geimi võrra. See kätkeb ohtu enne Belgiaga kohtumist turniiri võiduvõimalused maha mängida.

Kolmapäevases avamängus Valgevenega võitis Eesti esimesed geimid suhteliselt kindlalt, kolmandas geimis vahetasid Renee Teppan ja Timo Tammemaa välja Oliver Venno ja Ardo Kreegi. Hiljem, kui Eesti pikalt taha jäi, andis Kert Toobalile puhkust Andres Toobal. Geim kaotati, kuid Creţu jätkas julgelt, jättes neljandakski Teppani ja Tammemaa sisse. Lõpuks teenisime raske 3 : 1 võidu.

Võib öelda, et pääsesime näppu lõikamisest napilt. Aga igal juhul on õige, et ta valis riskantse taktika. Sellel turniiril maksab ainult esikoht, mis annab pileti MM-ile. Oled sa teine, kolmas või kuues, pole enam oluline.

Keegi ei kahtle, et Venno on meie parim diagonaalründaja. Aga Tallinnas peetud eelmise ringi MM-mängud näitasid, et 210-sentimeetrine ja umbes 114 kilo kaaluv mehemürakas kaotab platsil teravuse, kui puhkust ei saa. Teda ei tohi pühapäevaks ära kulutada.

***

Matšpall. Valgevene ründab, pall lendab auti, kohtunik annab punkti Eestile. Valgevenelased raevuvad: blokipuude, meie punkt! Kus on tõde? Jah, Teppan puudutas palli ja punkt pidanuks kuuluma neile. Kuid varem olid kohtunikud kolmel korral meie kahjuks eksinud. See on elu, see on võrkpall.