Tegemist on absoluutse tippklubiga, kui tuua paralleel jalgpallist, siis võiks võrrelda FC Barcelona või Manchester Unitediga. 2000. aastal asutatud Trentino võitis aastatel 2009-2011 Euroopa Meistrite liiga kolmel korral järjest. Neljal korral on triumfeeritud klubide MMil (2009, 2010, 2011, 2012), Itaalia meistritiitleid on kogunenud samuti neli (2008, 2011, 2013, 2015). Lõppenud hooajal saadi Itaalia tšempionaadil kaela hõbemedalid. Euro Top Teamsi pingereas on Trentino kolmel viimasel aastal Meistrite liigas võidutsenud Kaasani Zenidi järel suisa teisel kohal.

Esialgu vahetusmees

23aastane Teppan mängis viimati Austria meistriks tulnud Innsbrucki Hypo Tirolis. Trentinos nähakse teda eelkõige Itaalia koondislase Luca Vettori asendusmehena.

"Viimaste aastate jooksul on Teppan suutnud ennast näidata parimast küljest eelkõige rahvuskoondises tänu koostööle treener Gheorghe Cretuga," lausus Trentino juhendaja Angelo Lorenzetti klubi kodulehel. Treeneri sõnul annab eestlasest vahetusmängija klubile kindla tunde. "Ta on valmis mängija nii vanuse, vaimse võimekuse kui ka tehniliste oskuste poolest ning on valmis kasutama avanenud võimalust täielikult," täiendas ta.

„Olles nii väikse riigi esindaja kui seda on Eesti, on see minu jaoks unistuste täitumine,“ ütles Teppan ise klubi kodulehel avaldatud uudises. „Alustasin võrkpalli mängimist perioodil, kui Trentino võitis järjest prestiižeid auhindu. Võite ette kujutada, mida ma tunnen ühinedes klubiga, mida nägin võitmas Meistrite liigat ja klubide MMi.“

Roll on Teppanile Eesti koondisest hästi tuttav, sest ka rahvusmeeskonnas on ta olnud esinumbri Oliver Venno asendaja ja tagantutsitaja. „Tean, et alustan teise diagonaalründajana, kuid mulle pakutav võimalus on suurepärane ja võtan selle vastu suure entusiasmiga: töötan päev päeva järel, et areneda ja aidata meeskonda.“

197-sentimeetrine eestlane alustas karjääri Pärnu VK ridades, särama lõi ta täht aga aastatel 2012-2014 koos Robert Tähega Tartu Bigbanki eest palle maha lüües.

Itaalia liiga pole talle võõras, esimeseks välisklubiks oli Itaalia meeskond Altotevere Città di Castello (2014-2015), järgmised kaks hooaega esindas ta Hypo Tirolit.

Tegemist on kaasaegse Eesti võrkpalli kõige kõvema üleminekuga, millega kannatab võrdlused välja üksnes olümpiavõitja Viljar Loori omaaegne siirdumine Moskva AKSK-sse. Itaalia kõrgliigas on mänginud eestlastest varem Jaanus Lillepuu, Eerik Jago ja Andri Aganits.