Kas midagi on esile tuua statistikast? Positiivse poole pealt.

Kruttides erinevaid lahtreid edasi-tagasi jäi silma üks mänguelement, milles Kalev oli enamus Venemaa tippklubidest isegi üle. Visete blokeerimises edestas Kalevit vaid Moskva oblasti Himki. Kalevi keskmine näitaja mängust 3,17 (neist 1,5 Mickell Gladnessi arvel). Aga pelgalt blokeerimisega tähti taevast alla ei too.

Ka kaugvisete protsendi võib positiivsete näitajate kilda liigitada. Kalevlased tabasid kolmeseid keskmiselt 36,19 protsendilise täpsusega. Paremuselt kuues näitaja Moskva CSKA, Kaasani Unicsi, Himki, Nižni Novgorodi ja Krasnodari Lokomotiv-Kubani järel. Kolmeste tabamise hulgalt oli Kalev neljas (keskmiselt 9,33 mängus), otse Euroliiga meistri CSKA ees.


Negatiivse poole pealt peab esile tõstma vaheltlõigete ja pallikaotuste suhte, mis oli Kalevil liigas selgelt kõige nõrgem. Maakeeli palli kaotati palju, aga vahelt võeti vähe. Näitaja 0,37, CSKA-l parimana 0,66. Vaheltlõigete arvult oldi pika puuga viimased (129), vahe eelviimase VEF-iga 24 "röövimist".

Midagi hõisata pole Kalevil ka publikunumbrite lahtris. Neljas, tagant poolt, keskmise külastatavusega 1066. Tulemustest sõltuvaks pealtvaatajate numbrit lugeda ei saa, sest esikohal ilutses liiga viimane meeskond Permi Parma 5115 pealtvaatajaga mängu kohta. Võrreldes VEF-iga, kes jõudis play-off´i, oli Kalev aga selgelt plussis. VEF-i mängudele leidis tee vaid 833 pealtvaatajat. Läti klubi tulemustel ei olnud ju viga. Tundub, et üsna palju loeb uudsuse või värskuse moment. Ah, me oleme seda CSKA-d juba mitu hooaega jutti näinud... Ega CSKA kodumänge käis vaatamas ka suurlinna kohta vaid käputäis pealtvaatajaid - keskmiselt 1682!

Mullu oli Kalevi kodumängude keskmine näitaja 954, tunamullu 1846. Siis oli tunda play-off´i hõngu ja see tõi ka VTB aastate suurima külastatavuse.