"Jah, meeskonda jäid eelmisest hooajast vaid mina ja paar noort mängijat, kes põhiraskust ei kandnud," kinnitab kogenud temporündaja.

"Olime ju mullu põhiturniiril põhiliselt kuuendal-seitsmendal kohal ja eks klubi juhid hakkasid selle põhjal lihtsalt liiga vara uue hooaja osas järeldusi tegema. Kokkuvõttes piisas aga viiest väga heast mängust ja võitsimegi seitsmeaastase pausi järel ihaldatud tiitli. Samas oli ka neid, kes lahkusid mitte klubi soovil, vaid said mujalt lihtsalt parema pakkumise."

Suured muutused Kreeki muretsema ei pane, sest tema sõnul on meeskonnas võimsust mullusest rohkemgi ning seda läheb juba tänavusi Meistrite liiga vastaseid vaadates ka hädasti tarvis.

"Anname endast muidugi kõik ja Meistrite liigas on alati hea kellelegi silma jääda, aga ega meil ühtegi kerget mängu seal praeguse seisuga olema saa. Alagrupivastastest on teada Kaasani Zeniit, kellele lisanduvad suure tõenäosusega Friedrichshafen ja üks Türgi klubi. Heal päeval võime ka Zeniidiga võrdselt mängida, aga selleks peame tõesti oma mängumootori väga hästi tööle saama."

Nädalavahetusel peetud koduliiga avamäng andis igatahes hooajaks hea ende, sest võõrsil alistati ehk ootamatultki kindlalt 3:0 (17, 13, 11) Nice, kes mullu üllatas esiliiga finaalis mäletatavasti Kert Toobali ja Martti Juhkami Rennes Volleyt. Kreek tegi seejuures Nice'i vastu märkimisväärse partii, kogudes kahest tõstest hoolimata tempomängija kohta tugevad 12 punkti (2 rünnakult, 4 blokist ja 6 servist - kokku kasutegur +9). Servijoone taga käis tallinlane seejuures suisa 23 korral!

"Nii palju olen ma varem mängu jooksul käinud servimas vist tõesti ainult mõne korra, nii lühikeses mängus aga mitte kunagi. Aga mis siin ikka - mäng tuli lihtsalt hästi välja ja eks meie blokk aitas nendele serviseeriatele ka kõvasti kaasa," jäi Kreek eestlasele omaselt tagasihoidlikuks. "Koondisemängudeks saavutatud hea vorm pole jõudnud veel ära minna, kuigi on oht, et mingil hetkel väike ärakukkumine võib sisse tulla."

Suvel 30-aastaseks saanud Kreek tunnistab, et isikliku arengu osas sellises eas enam suuri plaane teha ei saa.

"Pigem on ülesanne praegust taset hoida," muigab ta. "See aeg on läbi, kus uusi trikke õpid. Suurt sammu näiteks blokis või rünnakul enam ei tee, küll aga on võimalik mängulist kindlust ja osavust arendada. Sellele pani ka Gianni (koondise peatreener Cheorghe Cretu - toim) suvel rõhku."

Siinkirjutaja täpsustava küsimuse peale, milles Cretu nüanssidele rõhu panemine täpsemalt väljendub, vastas Kreek järnevat: "Tegime koondises palju individuaalseid treeninguid. Ka Lätiga mängude eel oli mängulisi trenne minimaalselt, pigem olid mehed jaotatud erinevatesse gruppidesse ja lihvisid tehnilisi asju. Näiteks meie, tempomehed, harjutasime tõstmist ja kaitsemängu, mida meil mängus väga tihti vaja ei lähe. Sellise poole arendamine annab aga mängudeks kindlust juurde."

Prantsusmaa võrkpalli kõrg- ja esiliigas mängib tänavu kokku neli eestlast - lisaks Kreegile veel Timo Tammemaa, Andri Aganits ja Kert Toobal -, ent n-ö koondislaste kokkutulekut hooaja keskel teha pole plaanis. "Pärast omavahelisi mänge räägime juttu ja saame parimal juhul pärast mängu kokku, aga ega muidu üksteist talvel ei näe - lihtsalt aega pole!" ütleb Kreek, kellele kõige lähemal, 350 kilomeetri kaugusel, paikneb eestlastest Andri Aganits.

Kreek ja Pariis jätkavad Prantsusmaa kõrgliiga hooaega laupäeval kodus Cannes'i vastu. Meistrite liigat alustab klubi detsembris.