76ers valis oodatult NBA draftis Ben Simmonsi, keda optimistid võrdlevad perspektiivilt Magic Johnsoniga. Tõepoolest, mehe platsinägemine ja sööduoskus on juba praegu parem kui enamikel NBA mängujuhtidel, kuid vise jätab veel kahjuks soovida. NBA on liiga, kus iga mängija nõrkus on luubi all ja vastasmeeskonnad kasutavad neid nõrkusi enda huvides ära ilma igasuguse valehäbita. Enne kui Simmons viskeid stabiilselt tabama ei hakka, leiab ta ennast korralikult ettevalmistunud vastastega olukorras, kus viskevõimalus on küll olemas, aga sööduliinid on kinni. Simmonsi õnneks on vise oluliselt lihtsamini treenitav kui talle looduse poolt antud võime mänguolukordi ja sööte ette näha, iseasi, kas 76ersi treeneripersonaal on viske arendamiseks just kõige ideaalsem variant.

Simmonsile lisaks liituvad meeskonnaga ka kaks esimest hooaega jalavigastusega vahele jätnud 2014. aasta drafti kolmas valik Joel Embiid ja seni Euroopas mänginud Dario Saric. Embiidi puhul jääb peaküsimuseks kahtlemata tema tervis, kuid näiteks Sarici puhul pole erilisi kahtlusi, et ta suudab juba esimesel hooajal 76ersit tublisti aidata. Kokkuvõtlikult: 76ers saab võrreldes eelmise hooajaga juurde 3 superandekat noort, kelle toel hakatakse tõenäoliselt kohe ja kindlasti tulevikus palju-palju paremini mängima.

Üks kaart on 76ersil veel tagataskus. Nimelt on neil koos Embiidi, Sarici ja Simmonsi lisandumisega ääremängija positisioonil 5 tugevat mängijat (lisaks veel Nerlens Noel ja Jahlil Okafor). On ilmne, et kõigile neile piisavalt mänguaega ei jagu. Noeli ja Okafori teenete vastu on teiste meeskondade poolt kindlasti piisavalt huvi olemas, seega saab 76ers meeskonda lisada vahetustehinguna olulist täiendust, kaotamata ääre positisioonil tugevust. Millisele positsioonile täiendust on vaja, selgub hooaja esimeses pooles, aga võib üsna kindel olla, et enne tehingute tähtaja saabumist 76ers ühe (või mitu) ääremängijat kaubaks teeb.

Noortele toeks palkas 76ers ka Jerryd Baylessi, Sergio Rodriguezi ja Gerald Hendersoni. Samuti on jätkuvalt 76ersi hingekirjas Elton Brand, kes reaalselt küll on pigem 76ersi pikemate mängijate treener kui ise mängumees. Meeskonnast lahkujad olid Ish Smith ja Isaiah Canaan. Vabaagendi Smithi lahkumine on valus, sest ta oli 76ersi eelmise hooaja teise poole üks säravamaid mängijaid.

Philadelphia 76ersi fännide piinad näivad olevat lõppenud. Eelmistel hooaegadel draftivalikute kogumine kannab sellel hooajal lõpuks vilja. Ben Simmons on mees, kelle ümber 76ers loodab ehitada meeskonna tulevikku ja oma mängustiiliga muudab ta koheselt enda ümber olevad võistkonnakaaslased paremaks. Kui 76ers suudab ääre positsioonil oleva ülerahvastatuse lahendada eduka vahetustehinguga, võib meeskond olla eelmise hooajaga võrreldes lisanduvate võitute arvestuses NBA parim. Play-offidesse jõudmiseks sellest veel ei piisa, aga tõusmiseks põhjamudast arvestavaks meeskonnaks, kes kogub 25-27 võitu, peaks 76ersi noortel talenti ja oskusi jaguma.

Philadelphia 76ers Media Day