Discovery Channeli omanduses olev Eurosport on ROK-iga teinud müügitehingu, millega kaasneb kohustus edastada olümpiamänge igas Euroopa riigis ühes vabalevi ehk tasuta näidatavas kanalis, kirjutavad ERRi Uudised. Kuna Eurosport Eestis tasuta ei levi, on nad sunnitud ülekandeõigused edasi müüma. Vabalevikanaleid on Eestis neli: ERR oma kolme kanaliga, TV3, Kanal2 ja Tallinna TV.

"Olümpiamängude teleõiguste hinnad on tõstetud lakke. 1,1 miljonit on suurusjärgu võrra kõrgem summa kui ERR siiani ülekandeõiguste eest on tasunud," ütleb ERR-i sporditoimetuse juhataja Rivo Saarna.

TV3 peadirektori Priit Leito sõnul on ka nemad Discovery'lt pakkumise saanud, kuid nende pakkumine hõlmas näitamisõigusi kõigis kolmes Balti riigis. "Aga see hinnalipik, mis seal juures oli, oli umbes kolm korda kõrgem, kui majanduslikult põhjendatud oleks, nii et me vaatame seda väga leige huviga," kommenteeris Leito.

Eesti Meedia, mille alla kuulub ka Kanal2, on samuti Discovery'ga konsultatioone pidanud, kuid juhatuse esimees Sven Nuutmann ei näe samuti ühtegi põhjust, miks peaks keegi olema huvitatud sellise summa maksmisest.