23-aastane Rakverest pärit neiu näitas kevadel tõelist sisu, kui suutis käeluumurru kiuste säilitada vormi, millega õnnestus tal ühena viimastest hankida Rio olümpiapilet. Rios on Kivioja debütandina kogemusi hankimas, kuid kui tal õnnestub oma nõrgimal alal ehk ujumises konkurentidest võimalikult vähe maha jääda, on ta võimeline püüdma kohta teises kümnes ning miks mitte kõrgemalgi. Paf-i kihlveoportaalis Kivioja võidule panustada ei saa, kuid variant "keegi muu" toob panustajale võidu korral raha tagasi 26 ja medali korral 3.25-kordselt.

Võistluste veenev favoriit on 30-aastane ameeriklanna Gwen Jorgensen, kes on kahekordne maailmameister ja kaks aastat sisuliselt võitmatuna püsinud. Lisaks ülivõimsale domineerimisele on Jorgenseni hinges soov end rehabiliteerida, sest neli aastat tagasi rikkus purunenud rattakumm tal võimaluse Londoni OM-il kõrgete kohtade eest kaasa rääkida ning ta pidi leppima 38. kohaga.

2010. aastal küllaltki juhuslikult triatloni juurde jõudnud ameeriklanna peamine trump oli pikka aega triatloni kolmas ala ehk 10 km jooks, kuid pärast eelmist olümpiat on ta ujumist ja rattasõitu nii palju edasi arendanud, et konkurentidel on sisuliselt võimatu temaga jooksudistantsi eel vahet sisse teha. Ja koos Jorgenseniga jooksmine tähendab konkurentidele sisuliselt kindlat kaotust. Ameeriklanna võidukoefitsient on 1.45.

Jorgenseni saab võita enne jooksudistantsi

Võidukoefitsientidelt järgneb Jorgensenile britt Helen Jenkins (10.00), kes sai tänavu Cold Coastis Jorgenseni üle väga magusa võidu. Jenkins tegi koos Bermudat esindava Flora Duffy'ga (12.50) rattarajal Jorgenseniga vahe sisse ja kuigi ameeriklanna andis jooksurajal endast kõik ning suutis Duffy kinni püüda, jäi Jenkins püüdmatuks.

Sarnaselt Jorgenseniga on Jenkinsil Londoni olümpiast okas hinges. Favoriidine kodusele olümpiale vastu läinud 32-aastane britt trotsis võistlusel põlvevigastust ning leppis viienda kohaga. Ühtlasi tundub Jenkins olevat ainus naine, kes suudab lõpuspurdis Jorgensenile vastu saada. 2014. aastal Kaplinnas toimunud MK-etapil suutis ta finišiheitluses 2. kohale ameeriklanna üle joosta.

Kindlasti tahab medaliheitlusesse sekkuda Londoni olümpiavõitja Nicola Spirig (10.00) Šveitsist. Sarnaselt Kiviojaga murdis ta hooaja alguses käe, kuid erinevalt eestlannast segas see Spirigi ettevalmistust üpris tõsiselt. Lisaks on Spirig vahepealse nelja aastaga jõudnud emapuhkust pidada. Spirigi võit oleks kogu olümpiaajaloo kontekstis erakordne, sest vaid kaks naissportlast on suutnud pärast lapse sündi oma olümpiakulda korrata.

Hoolsalt tasub jälgida veel 34-aastast uusmeremaalast Andrea Hewittit (15.00), kelle jaoks võit Rios oleks sõna otseses mõttes suurem kui elu. Maailmameistrivõistlustel karjääri jooksul viis medalit noppinud Hewitti elukaaslane ja treener Laurent Vidal hukkus mullu novembris ning uusmeremaalanna tahab teha kõik, et armastatut kuldmedaliga tähistada.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Olümpiamängude koefitsiendid ja kampaaniad leiad Pafi spordiennustuse lehelt.