Rio rannikul paiknevas baasis on vehklemiskeskus, kus toimuvad MK-etapid, staadionid ja muu harjutamiseks vajalik. „Brasiilia vehklejad lõid sinna oma staabi, sestap oli vaja pisut asjaajamist. Nädal enne äralendu sain kinnituse, et olen oodatud,“ rääkis Novosjolov. „Baasis oli hea ja turvaline treenida. Kõik sujus suurepäraselt, muresid polnud."

Mured olid varem. „Kui Londoni olümpiaks lubas minu staatus – olin maailma esinumber – sparringpartneri kaasa võtta, siis nüüd mitte. Plaanisin treenida koos hea sõbra, Läti viievõistluse treeneriga. Tema õpilane pidi Rios olema varuvõistleja, kuid pääses ootamatult koondisse. See muutis ka treeneri programmi ja ta ei saanud mind aidata. Käiku läks plaan B – olin Riosse võtnud ka teise vehklemisvarustuse, mille tõmbas selga minu füsioterapeut, kes on alaga varem tegelenud. Saime hakkama.“

Londoni mängud läksid Novosjolovil nässu, sest ootused olid liiga suured. Rios ei pane ta endale pingeid peale, kuid ootused on ikka. „Kui ma ei loodaks, ei tuleks olümpiale, vaid veedaks aega perega,“ sõnas Novosjolov, kes asub võistlustulle 9. augustil.