„Tarkade klubi“ arvamuste paljususes hakkas vägisi kujunema mulje, et ainsad, kes rallispordist midagi ei tea, on ralliringkond ise. Ikka ja jälle andsid erinevad tiimid Tänakule võimaluse MM-sarjas sõita, ehkki ta sõita ju ei osanud. Kummaline, eks? Ikka ja jälle oleme targemad treeneritest, tiimi omanikest, sportlastest endist, kes päevast-päeva asja sees ja teevad selle nimel tööd, et teha tulemust. Aga ikka kipub „tarkadel“ kurgust hammastele arvamus, et asja sees olijad ei tea tuhkagi. Hoopis mina tean! Ning hoia piip ja prillid, kui sportlane peaks tulemuseni viiva protsessi käigus komistama või antud kaasuses kraavi sõitma. Laua taga arvutil klahve klõbistades või seltskondlikus vestluses sõna võttes on lihtne lajatada – Tänak õppigu sõitma.

Kui paljud meist on istunud ralliauto roolis, mis kihutab tolmustel kruusateedel kaugelt üle saja ja hüpleb teepervel kui hiiglaslik rohutirts? Kui palju me teame spetsiifikast, mis selliste kiiruste juures toimub? Vaatepilt kõrvalt on juba piisavalt hullumeelne, et midagi hoomatavat tavamõistusele seal toimuda ei saa. Kui kerge on selliste kiiruste juures vääratada? Aga ka see pole antud juhul põhiküsimus. Parem andke vastus küsimusele: „Kui paljud on suutelised jõudma selliste kiirusteni, et masin hüpleks teepervel kui rohutirts?“ Ma ei tea, kuidas teiega on, aga Ott Tänak oli MM-ralli kõige kiirem mees. Braavo!

Lisatud sotsiaalmeedia postitus ütleb kõik. Kes ei tea, siis Sebastien Ogier on kolmekordne maailmameister ja tema arvamust tasub hinnata.