Korraldajamaa pallureid nähti rõõmustamas kui Island kaheksandikfinaalis Inglismaa alistas, ent kindlasti ei lähe prantslased mängule vastaseid alahinnates. Islandki on EM-il kaotuseta ja suurepärane esitus inglaste vastu sundis kohalikku ajalehte pealkirjastama järgmise päeva kaaneloo lihtsa pealkirjaga: "Kus see kõik lõpeb?"

Island pole kunagi Prantsusmaast jagu saanud

Koefitsiente vaadates lõpeb kõik pühapäeval Prantsusmaa rahvusstaadionil, aga turniiri algusest peale neid numbreid vaadates peaks Islandi mängijad ammu suvepuhkusel olema. Prantsusmaa võidukoefitsient on 1.45, Islandil 9.00 ja viigil 4.50.

Pole Islandi meeskonnale võõras ka Saint-Denis katel. Samal staadionil alistati otsustavas alagrupimängus Arnor Ingvi Traustasoni viimase minuti väravast Austria 2:1. Muidugi on samas prantslaste vastu mängimine midagi muud.

Wincast: Griezmann lööb värava, aga Island võidab – 56.00! Panusta 1 euro ja võid teenida 56!

Varasemad omavahelised kohtumised Islandile midagi head ei luba, pigem vastupidi. 11 peetud mängu annavad tulemuseks 3 viiki ja 8 Prantsusmaa võitu väravate vahega 30:8. Kui keegi usub, et väikeriigi kangelaste jaks raugeb ja võõrustajad saavad kindla võidu, siis näiteks 0:2 händikäpiga panustades oleks Prantsusmaa võidukoefitsient 4.20.

Prantslased pole 7 EM-mängu avapoolajal skoorinud

Viimati kohtuti 2012. aastal sõprusmängus, kui Island andis Valenciennes'is käest 2:0 eduseisu ja kaotas 2:3. Kui prantslased ka pühapäeval kaotusseisust võidaks, siis sellele panustades oleks koefitsient koguni 12.50. Prantsusmaa pole muide juba seitsmes järjestikuses EM-finaalturniiri mängus löönud avapoolajal väravat! Seega, näiteks poolaja viik on 2.17 ja Islandi võit 7.50.

Island on kaasdebütant Walesi kõrval teine tiim, kes skoorinud kõigis neljas senises EM-mängus. Kusjuures, islandlaste kuus väravat on kuue erineva palluri arvel. Antoine Griezmann on prantslaste parim kolme tabamusega ja tema skoorimise koefitsient pühapäevaks on 2.30.

Prantsusmaal on mängukeelus kaks tähtsat mängijat ehk Adil Rami ja N'Golo Kante. Kui viimasele on mitmeid võimalikke asendajaid, siis keskkaitsesse oodatakse Rami asemele Eliaquim Mangalad. Võitluslikul Islandil pole veidi üllatuslikult kedagi mängukeelus, ehkki kaheksal palluril on eelnevatest kohtumistest kollane kaart all.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid