Kert Toobali ja Martti Juhkami koduklubi Rennes Volley pidi kaasahaaravas lahingus tunnistama Ajaccio 3:2 paremust, kuigi juhtis veel otsustavas geimis kolme punktiga.

"Mõisa peale mänguks oli täiesti tipp-topp finaal," arvab Vassiljev. "Rennes tegi võib olla kohati liiga palju omavigu, aga nende rünnak ja kaitse toimisid väga ilusti. Nagu tänapäeva võrkpallis ikka, said otsustavateks serv ja vastuvõtust rünnakute realiseerimine."

"See on täpselt selline meeskond, mis Kerdile sobib - see on suisa ehitatud tema ümber. See tähendab, et meeskonnas on võimsad tempomehed, kellele saab tõsteid jagada ka nelja meetri kauguselt võrgust. Keskblokeerijate mängushoidmine tähendab aga omakorda seda, et vastasmeeskond peab olema blokiga valmis igale poole minema ning nii jääb Jukule (Martti Juhami hüüdnimi - toim) ruumi tagaliinist rünnata."

"Kert tegi väga hea partii. Ta toitis tõstetega neid mehi, kes olid parasjagu kuumad: neljandas geimis Jukut, viiendas leedulasest diagonaalründajat Arvydas Mišeikist. Ka blokis oli Kert tasemel, teenides sealt nii otse punkte kui ka lihtsalt pidurdades rünnakuid."

"Kerdi vormi näitab minu arust ära alati tema tõstete agressiivsus. Sel hetkel, kui mängu otseülekande arvutiekraanil ette sain, tegi Kert kohe väga agressiivse tõste, mis andiski kinnitust, et ta on vormis," lisas Vassiljev.