Karikasarja poolfinaalis meistriliiga liidri Sete auti lükanud Rennes hakkas ka finaalis väga vihaselt vastu. Avageim võideti 25:23, teine kaotati 15:25, kolmas kujunes üheksa silma toonud Juhkami sooloetenduseks (25:21), kuid lõpp läks kahjuks käest - 19:25 ja 14:16. Juhkami tõi kokku 19 punkti. Paraku pöörati talle viimastes geimides erilist tähelepanu ja ta pandi blokiga korduvalt kinni. Samuti hea partii teinud Toobali arvele kogunes esialgsete arvutuste kohaselt neli punkti.

"Olen pettunud. See oli ju nii lähedal. Närvi ajab! Oleksime pidanud ise ära lööma lõpus. Lõpus võtsime kahel korral vastu ilmselt auti löödud servi. Aga kui ise ära ei löö, siis löövad teised. Millegi taha pugeda meil ei ole. Oleks ühe palli veel maha löönud, oleksime võitnud," arvas Juhkami. "Kokkuvõttes tuleb karikasarjaga muidugi rahule jääda. Ega keegi arvanudki, et peaksime võitma. Nüüd valmistume esiliiga play-off'iks. Seal enam eksida ei tohi (Rennes'i hooaja peaeesmärk on võita esiliiga ja tõusta meistriliigasse - M. R.), karikasari oli boonuseks."

Kokkuvõttes tuleb Rennes'ile ja meie meestele tõesti au anda. Ilmselt ei uskunud Prantsusmaal eriti keegi sedagi, et esiliiga meeskond poolfinaali või finaali jõuab. Ilus muinasjutt sai otsa alles finaali viiendas geimis. Igatahes Pariisi sõitnud fännid jäid etteastega rahule.

Les joueurs du @RennesVolley35 remercient le public! Bravo aux supporters présents même dans la défaite #CDFVolley pic.twitter.com/s1C4KmxlSC
— FB Armorique (@bleuarmorique) March 27, 2016

5. geim. Rennes kaotas 14:16 ja mängu 2:3. Valus. Juhiti veel 12:9, siis luges kohtunik Ajaccio ründaja poolt suure tõenäosusega auti löödud palli punktiks. Otsustaval hetkel tegutses kindlalt vastaste makedoonlasest pommitaja Jovica Simovski, kes valmistas Eesti koondisele meelehärmi ka Euroopa liiga poolfinaalis. Kui esimese matšpalli suutis Rennes ära blokeerida, siis kaotusest lõpuks siiski pääsu ei olnud.

Le point du match et la victoire pour Ajaccio Le @RennesVolley35 s'est battu jusqu'au bout ! #bravorennes pic.twitter.com/sUUIpNplgw
— FB Armorique (@bleuarmorique) March 27, 2016

4. geim. Ajaccio võitis 25:19 ja viigistas 2:2. Meenutas teist geimi: kui Rennes'il pole palling käes, jääb rünnak viletsaks ja vastaste blokk-kaitse toimib väga hästi. Kas suudetakse veel kord mängu tagasi tulla?

3. geim. Rennes võitis 25:21 ja juhib 2:1. Märksõnaks Juhkami! Eesti koondise nurgaründaja tõi 9 punkti selles geimis, pakkudes variatsioone - tagantliini jõurünnakud, hanitused, osavad sihitud löögid ja veel kord pommid. Kohati tundus, et Toobal usaldab teda liialt, aga ei - usaldust ei kuritarvitatud ja ehkki geimi lõpus oli Rennes'i mänguplaan üsna läbinähtav, siis see toimis. Korra pääses L'equipi ülekandesse ka Pariisi spordihallis mängule kaasa elanud Juhkami isa Mihkel. Võis olla päris uhke vaadata poja etendust. Eesti fänne oli teisigi.

2. geim. Rennes kaotas 15:25, seis viigis 1:1. Ajaccio lämmatas suurepärase bloki ja kaitsemänguga. Loodetavasti tuleb Rennes mängu tagasi. Juhkamil kirjas 7 ja Toobalil 2 punkti.

1. geim. Rennes'ile 25:23. Eestlaste klubi jäi kaotusseisu 17:21, kuid seejärel ründas Juhkami edukalt, kõmmutas serviässa ja Toobal hiilgas blokis. Juhkami servi toel tehti 5:0 spurt. Viigiseisul 23:23 mängis Toobal võrgust kolme meetri kauguselt julgelt temporünnakusse, kust Rodney Ah-Kong palli maha lõi. Juhkami on toonud 4 ja Toobal 2 punkti. Esimene geim oli väga ilus ja kõrgeklassiline.

ENNE MÄNGU

Poolfinaalis suutis esiliigas ehk tugevuselt teises liigas palliv eestlaste leivaisa alistada meistriliiga liidri Sete'i 3:2.

"See on imeline tulemus. Ega keegi ei uskunud, et suudame neid võita. Sete on tänavu nii tugev, et ei oleks üllatav, kui nad meistriliiga ära võidavad," rääkis Juhkami pärast ajaloolist võitu veebruari alguses. "Ma pole kindel, kas mõni esiliiga meeskond on varem finaali jõudnud. See on ilmselt suurem saavutus kui Saksamaa meistriliiga pronks või Austria ja Kesk-Euroopa liiga võit."

Täna õhtul kell 21.30 algavas finaalis on Rennes’i vastaseks Ajaccio, kes sai samuti väikese üllatusena jagu Prantsusmaa võrkpalli pikaaegsest valitsejast Toursist 3:1.

Ajaccio asetseb hetkel meistriliigas 15 võidu ja 8 kaotusega 5. kohal. Sealjuures on nad võitnud viimased neli liigamängu. Rennes on aga esiliiga liider, 20 mängust on kaotatud 3. "Finaal on ees ja seal peaks vastane olema ehk veidi nõrgem. Oleme võimelised võitma," lausus Juhkami poolfinaali järel.

Prantsusmaa meistriliiga on väga ühtlane ja tugev, Euroopas paikneb see praegu hinnanguliselt viiendal kohal, eespool on Venemaa, Itaalia, Poola ja Türgi.

Rennes'i Volley.

Eesti - Rootsi võrkpall