Alates jaanuarist on Avis Rapla korvpallimeeskond koostöös Rahvakultuuri Keskusega valmistanud ette Rapla maakonna 2017. aasta kalendrit, mis peaks valmima käesoleva aasta novembriks. 5. aprillil oodatakse Alexela Korvpalli Meistriliiga mängule pealtvaatajaid rahvariietes, et teha kalendri tarvis maikuud illustreeriv foto. “Mai on Rapla maakonnas laulu- ja tantsupeo kuu, ent ka finaalturniiri kuu, mis aasta tagasi päädis Raplale meistriliiga medaliga,” selgitab pildistamise ideed projektijuht Mari Tammar ning lisab, et korvpall ja pärimuskultuur kannavad mõlemad koha vaimu ja identiteeditunnet, mis on kalendri kontseptsiooni läbivaks jooneks.

“Mina tunnen samamoodi,” kinnitab korvpallimeeskonna mänedzer Jaak Karp. “Kui korvpall toob meid kokku ja paneb üheskoos rõõmu tundma nagu laulu- ja tantsupidu, siis on ta osa rahvakultuurist,” lisab Karp ja tunnistab, et pärimuse ja korvpalli sümbioos tundub ehk esialgu võõras, ent on tema arvates huvitav ja õiglane.

Sel päeval kohtub palliplatsil Rapla Avis Pärnu Sadamaga. Kuna vahed kolmandast kuuenda kohani on väikesed, tõotab tulla pinev võistlus, millest Avis Rapla peab väljuma kindlasti võitjana, kui soovib saavutada põhiturniiri arvestuses kolmanda koha, mis annaks finaalturniiril kodumängu eelise.

Rahvarõivas tulijatele on piletihind 3€/1€, tavahind 6€/2€. Kohapeal publikule mitmeid üllatusi.