"Täna oli väga äge mäng. Täismaja suurepärast publikut, suurepärane atmosfäär ja lisaks mängisime täna oluliselt paremini kui eile. See oli nauditav nii meile kui ka publikule," lausus kohtumise järel Pärnu rünnakuliider Hindrek Pulk, kirjutab volley.ee. Finaalmatšis kogunes tema arvele 64,7-protsendilise rünnakuefektiivsuse juures 24 punkti.

Pärnu spordihalli kogunenud täismaja publikut, kellest osa pidi isegi tribüüni vahekäikudes istuma, said finaalmatšis nautida tõesti kõrgetasemelist etendust. Mõlemad meeskonnad mängisid kvaliteetset võrkpalli ja ei patustanud lihtsate eksimustega, ent omavahelises võrdluses oli Pärnu lätlastest lihtsalt paar astet kõrgemal tasemel.

Kahes esimeses geimis oli jõudude vahekord selge juba teiseks tehniliseks mõttepausiks, kus Pärnu juhtis 16:10. Kolmandas olid omad võimalused ka Jelgaval. Lätlased juhtisid veel 16:12, ent järgnes Pärnu 5:1 spurt. Viimast korda olid viiginumbrid tablool seisul 20:20. Järgnesid rünnaku- ja blokipunkt Taavet Leppikult, Aleksandrs Kudrjašovsi rünnakueksimus ning lõpetuseks edukad rünnakud Hindrek Pulgalt ja Andrus Raadikult ning nii võitiski Pärnu kolmanda geimi 25:20. "Saime alguses kohe mängu käima ja suutsime Jelgavat pidevalt surve all hoida. Kolmandas geimis jäime küll taha, ent sisimas oli kindel tunne, et geim tuleb meile ikkagi ära," võttis matši kokku temporündaja Timo Tammemaa. Temporündaja domineeris täna täielikult blokis, millega ta tõi seitse punkti.

Kiitust jagas päranakate aadressil ka aastatuhande alguses suvepealinna meeskonnas pallinud Jelgava klubi libero Austris Štāls. "Meil oli väga raske, kuna Pärnu mängis terve kohtumise lõikes väga hästi. Võtmesõnadeks oli nende hea serv ja vastuvõtt. Neis olid nad meist üle ja nendest kahest elemendist olenevad juba omakorda kõik muud näitajad," sõnas ta.

Kui Schenkeri nime kandnud ühisliigat ei õnnestunudki Pärnul kümne aasta jooksul kordagi võita, siis Saja Liigas saadi linnuke kirja kohe debüüthooajal. Lisaks täna pälvitud tiitlile on eelmise hooaja alguses Pärnut juhendama tulnud Avo Keel klubiga võitnud kaks Eesti karikat ja koduse meistritiitli. "Statistiliselt olen küll kõik tiitlid võitnud, aga ega siis klubil ja fännidel ei saa kunagi isu täis. Peamine on muidugi see, et meestel isu täis ei saaks," sõnas juhendaja.

Pärnu võidupidu:
Intervjuu Pärnu kapteni Andrus Raadikuga:
Martti Keele kommentaar:
Peatreener Avo Keele kommentaar:
Austris Štālsi (Jelgava) kommentaar:

PRONKSIMÄNG

Tegemist oli ilmselt aegade parima 3.-4. koha mänguga, sest mõlemad meeskonnad olid eilsest kaotusest üle saanud ja äärmiselt motiveeritud. Rakvere võitis küll ülipõneva avageimi, kus mõlemal tiimil oli kasutada kuus geimpalli, kuid mängis maha nii 2:0 eduseisu kui ka viienda geimi paremuse 10:5. Hullu mängu tegi Ozolnieki diagonaalründaja Ansis Medenis, kes Pärnu spordihalli kogunenud Läti klubi arvuka toetajaskonna rõõmuks tõi koguni 39 (!) punkti (rünnakuprotsent 55%).

Rakvere oli tegelikult esinelikusse jõudmisega juba eesmärgi täitnud, kuid selline kaotus valmistas neile mõistagi suurt pettumust. "Jube," vangutas 20 punkti kogunud Kevin Saar pead. "Meie mäng kõikus üles-alla nagu Ameerika mägedel. Otsustavatel hetkedel ei suutnud ära lüüa. Probleemiks oli vastuvõtt, kuna palling ei olnud hästi käes, muutus ka sidemängija Artis Caics ebakindlaks. Ta on küll supermees, selle liiga parim side, kuid ka tema ei suuda imet teha. Kui eilses poolfinaalis oli Medenis null, siis täna ei suutnud me ta vastu rohtu leida, tegi mis tahtis."