Bourousis astub jälle eks-koduklubi vastu

Alustame neljapäevasest mängust B-alagrupis, kus vastamisi lähevad kaks liidrit ehk Pireuse Olympiacos (võitude-kaotuste saldo 5-1) ja Vitoria Laboral Kutxa (4-2). Võit kodusaalis viiks Kreeka võistkonna 16 parema hulka. Hispaania klubi ridadest lahkus küll Kristjan Kangur, mis ilmselt vähendab eestlaste huvi selle meeskonna tegemiste vastu.

Avakohtumises Vitorias põhjustas koduklubi Olympiacosele hooaja ainsa kaotuse, alistades mitmekordse Euroliiga tšempioni lisaajal 96:89. Kreeklaste soosikuseisust antud tulemus ei vähenda, nende võidukoefitsient on 1.34, Laboral Kutxal 3.35.

Huvitav saab kindlasti olema jälle näha Laborali tsentrit Ioannis Bourousist, kes veetis viis hooaega Olympiacose ridades, ent mullu aitas näiteks Realil alistada oma endist koduklubi Euroliiga finaalis. Meeskondade avakohtumises viskas Bourousis 28 punkti ja võttis 12 lauapalli.

Lauavõitlusest võibki saada kohtumise võtmesõna, sest Olympiacos on ses arvestuses kogu liiga parim (keskmiselt 40,3 lauapalli mängus), samas kui Bourousis juhib individuaalset laupallide tabelit (9,33).

Real jahib esimest võitu võõrsilt

Reedeses A-alagrupi mängus Belgradi Crvena Zvezda — Madridi Real on kindlasti õhus elektrit, sest tiitlikaitsja üritab päästa seni kohutavalt kulgenud hooaega. Tabelis asuvad meeskonnad samal pulgal kahe võidu ja nelja kaotusega. Siin kohtumises võõrustajad muidugi favoriidid pole, mida kinnitavad ka koefitsiendid — vastavalt 4.40 ja 1.22.

Avakohtumise Madridis võitis Real küll ülekaalukalt 98:71, ent võõrsil on hispaanlased kõik kolm senist kohtumist kaotanud. Serbia tiim peab korvialust võitlust kõvasti parandama, sest on Euroliiga nõrgimate osas kaitselauapallides (21,8), samas kui Real on jällegi ründelauas kogu liiga parim meeskond (14,5).

Meeskondade parimad snaiprid on seni Sergio Llull (14,5) ja Maik Zirbes (13,5). Viimane oli ka avakohtumises Crvena Zvezda parim 15 punktiga, samas kui Jaycee Carroll tõi Realile 18 silma.

Kaks tugevat kaitset põrkuvad Krasnodaris

C-alagrupis sõidab Euroliiga nüüdseks ainsa eestlase Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris (võidud-kaotused 3-3) külla Krasnodari Lokomotiv Kubanile (5-1). Tasavägise avakohtumise Kaunases kallutasid venelased enda kasuks 76:74, tehes suure töö ära teisel veerandajal, mille võitsid 16:9.

Koefitsiendid räägivad selget keelt kodumeeskonna kasuks — Lokomotiv Kubani võit 1.16, Žalgirise oma 5.50. Kindlasti võib huvi pakkuda ka visatud korvide arv, sest mõlema tiimi kaitse kuulub liiga parimate hulka. Lokomotiv Kuban koguni juhib tabelit endale visata lubatud punktide osas (69,2) ja Žalgirisegi sama number on soliidne (72,7). Leedukate kahjuks räägib aga tõsiasi, et ise visatud punktide osas (68,2) ollakse koguni eelviimased.

Viimase kahe vooru MVP-d vastamisi

Ja lõpetuseks, D-alagrupis vaatame huvitavat reedest mängu Istanbuli Darüssafaka Dogus — Bambergi Brose Baskets. Kui päev varem alistab Malaga Unicaja Tel-Avivi Maccabi, siis viiks võit Türgis Gert Kullamäe endise koduklubi Bambergi juba 16 parema hulka! Avakohtumises kodus olid sakslased 86:76 paremad, kusjuures võitsid neljast veerandajast kolm esimest ja kaotasid neljandagi vaid ühe punktiga.

Koefitsiendid eelistavad aga hetkel kodumeeskonda — Darüssafaka võit on 1.50, Bambergi oma 2.65. Saksamaa klubi kasuks räägib kindlasti meeskonna suurepärane visketabavus — 2-punkti visete osas ollakse koguni Euroliiga liidrid (59%) ja ka kolmese joone tagant tabatud visete tabelis kõrgel teisel kohal (42%).

Türgi klubi on kodus seni hästi mänginud, sest Sassari Dinamost saadi lisaajal jagu ja CSKA-le kaotati vaid viie silmaga. Tõsi, viimases kohtumises juhtis Venemaa klubi viimase veerandaja eel juba 18 punktiga, et türklaste lõpuni võitlemist tõestab skoor siiski. Huvitav, et neist kahest klubist tulevad viimase kahe vooru Euroliiga MVP-d. 5. vooru parimaks osutus Nicolo Melli Bambergist ja nädal tagasi Luke Harangody Darüssafakast.