Eesti Vibuliit on kehtestanud punktiarvestuse, mille alusel aasta sportlased selguvadki. Punktiarvestuse põhjal selgitatakse parimad 6 noorteklassis ja 4 täiskasvanute arvestuses. Liskas nimetab juhatus aasta veterani ja aasta 3D/maastiku laskuri. 2015. aastal olid kõige tasavägisemad punktiseisud sportvibu naiste ja meeste ning naisjuuniorite arvestuses.

Sportvibu klassis olid aasta sportlased Reena Pärnat ja Pearu Jakob Ojamäe. Mõlemad laskurid võtsid osa mitmetest rahvusvahelistest suurvõistlustest. Pärnati hooaja tipphetkeks oli Universiaadi 8. koht ning hooaja lõpus püstitatud Eesti kõigi aegade parim tulemus 70 meetri harjutuses. Pärnat ja Ojamäe tulid koos segavõistkonna arvestuses ka Baltimaade meistriks.

Plokkvibu klassis olid ülekaalukalt paremad Lisell Jäätma ja Evert Ressar. Lisell Jäätma on kõigest 16-aastane, kuid tema nimele kuulub plokkvibu naiste Eesti rekord ning arvukalt Eesti meistri tiitleid. Jäätma tegi augustis debüüdi ka täiskasvanute MK-etapil, kus tuli 17. kohale. Kuigi Ressar pidi vigastusest taastumiseks mitmetest võistlustest loobuma, suutis ta siiski olulistel hetkedel endast parima anda ja lõppkokkuvõttes oli paremus noorlaskurite ees märgatav.

Sportvibu kadettide klassis aasta noorsportlase tiitli saanud Maris Tetsmann ja Karl Kivilo lõpetasid mõlemad noorte maailmameistrivõistlustel protokolli esimeses pooles. Aasta juuniorid Helena Saks ja Märt Oona saavutasid tiitli peamiselt tänu Eesti tiitlivõistluste punktidele. Plokkvibu noorte klassis said aasta noorsportlase tiitli Lisell Jäätma ja Kristjan Puusepp. Jäätma ja Puusepp võitisd koos lastes Euroopa karikaetappidel segavõistkondade arvestuses kulla ja hõbeda. Liseks võitis Puusepp indivduaalse pronksmedali ning Jäätma koos naiskonnaga veel 2 medalit.

Aasta 3D formaadi sportlaseks valiti Itaalias toimunud 3D MM pronksmedali põhjal Katrin Virula ja aasta veteransportlaseks Aleksander Kiskonen.

Aasta sportlasi austati 22. novembril Pärnu Keskuses.